Lotte og jeg havde en interessant samtale den anden dag…

Den kom lidt ud af alt og ingenting, men inden vi så os om, blev der simpelthen gjort årsstatus.

Måske det var lige tidligt nok, men pludselig resonerede vi begge over de mandlige bekendtskaber, vi havde stiftet i årets løb.

Det startede nogenlunde således:

”Tænk, nu er det et helt år siden at vi datede de to tosser” funderede jeg, og henviste til de to venner, Lotte og jeg havde datet samtidig, sidste år ved denne tid.

”Ja hvor går det bare hurtigt” svarede hun eftertænksomt og tilføjede ”og nu er det bare to helt andre. Og der var vidst også nogle stykker imellem”

Vi fniste begge…

Et kort øjeblik blev der stille, hvor vi begge løb baglæns, og skænkede vil jeg tro, en tanke til de kære (og mindre kære) mænd vi var stødt på i årets løb.

Og det var her jeg fik en åbenbaring.

”Jeg har faktisk ført flere par sammen i år. Jeg er jo nærmest fucking Amor”

Jeg smilede stort til Lotte, der fnyste.

”Tja, sådan kan du selvfølgelig godt vælge at se på det”.

Sandheden var nemlig at jeg i 2018, havde datet hele to mænd, der var endt med at gå tilbage til deres ekskæreste.

”Måske jeg bare er så strid at de indser, hvor godt de havde det ved den forrige” indskød jeg, nu mest for sjov.

Lotte skød et øjenbryn i vejret:

”Altså man kan jo i hvert fald altid kigge på de hårde facts. Regel nummer et: Det er altid et dårligt tegn hvis de hader deres eks eller snakker dårligt om hende. Så ved man bare at han stadig er ramt”

Jeg nikkede.

”Eller hvis han hver gang han er stiv, sidder og hyler over hende”

Vi sendte hinanden et indforstået fnis, og tænkte på den samme mand.

Set i bakspejlet havde den ene mand jeg datede, nemlig overhovedet ikke lagt skjul på, at han ikke var ovre sin eks. Jeg havde således også inderst inde været klar over, at tog hun ham til nåde, ville han hoppe tilbage i tryghedens varme hule. Hvilket naturligvis var præcis hvad der skete, da hun opdagede at jeg var inde i billedet.

For det er jo netop sådan vi kvinder fungerer, ikke sandt?

Jeg skal ikke gøre mig hellig, bestemt ikke. For hvor havde jeg selv i fortiden, gjort det samme mange gange. Og det var som regel præcis når manden stoppede med sukke efter mig, og begyndte at date en anden, at det gik op for mig jeg ikke kunne leve uden ham. Gud hvor jeg kendte det.

Læs også: Jeg savner min eks

”Men det er bare so tragikomisk. Man ved jo godt at det ikke holder, når først man har været gået fra hinanden. Hvad er oddsene?” pointerede Lotte.

Den anden mand jeg havde set, som også nu var tilbage ved sin eks, havde ikke hylet. Han havde tværtimod været rasende, hvilket jeg på daværende tidspunkt godt var klar over, ikke var det bedste tegn.

”Du ender tilbage ved din eks” fortalte jeg ham flere gange, hvorefter han grinede højlydt. I mit stille sind havde jeg tænkt du bliver klogere.

”Hun taggede ham på Facebook forleden. De har fået en hund” fortalte jeg Lotte, om manden jeg netop har nævnt.

”En hund! Vorherre bevares. Ja det skal nok redde suppedasen. Jeg har bare lyst til at ryste deres små hoveder og sige lad nu være med at gå tilbage. I har ikke tid til at spilde flere år, når I vil nå alt det der. En hund redder sgu da ikke noget”

Lotte var nu kørt godt varm. Jeg nikkede samtykkende, for min veninde havde ret.

Selvom jeg kunne være taberen i gamet, havde jeg faktisk ondt af mændene. For jeg ønskede ikke at det skulle gå nogen af dem (i hvert fald ikke disse to) dårligt. Det var bare ren realitet og set så mange gange før.

Og helt ærligt, hvis det er en anden kvinde der skal til for at få et forhold tilbage på sporet, er det så et godt udgangspunkt?

Efter et passende stykke tid, er man som regel tilbage i akkurat samme gamle velkendte problemer og i sidste ende bliver resultatet det samme, et brud.

Spørgsmålet er jo så bare hvor lang tid man når at spilde på det ekstra forsøg? Jeg havde jo selv prøvet det gentagende gange.

Jeg valgte således at se tilbage på året med oprejst pande. For hvor havde der været mange fede oplevelser, og også skønne mænd.

Og havde jeg måske ikke også været med til at føre hele to par sammen igen…?

Author

2 Comments

  1. Man skal ALDRIG nogensinde gå tilbage til en fuser. Det gælder både fyrværkeri, og det gælder så sandelig også i forhold. Der er en (eller flere) årsag(er) til et forhold går i stykker, og selvom jeg aldrig er populær hos parterapeuter når jeg siger det, så er jeg enig: det kan ikke betale sig at prøve igen, for odds er imod, at det lykkes anden, tredje eller fjerde gang.

    Det er svært at forklare andre det, fordi de er ramt af Amors pile, men jeg skulle mene, at især i flergangstilfældene, så bør det synke ind. Det giver kun hjertesorg at prøve at kæmpe imod denne livsstatistik – og med et helt land fuld, hvorfor så prøve at få noget op at køre, når man inderst inde altid vil huske tilbage på de grunde, der lå til grund for et brud…

    Ja, jeg indrømmer, at det lyder gammelklogt. Jeg så gerne min tese modbevist, men det sker næppe. 🙂

    God weekend – og held og lykke med <3 fremadrettet til jer. Det er altid spændende at følge med. Tak for det.

  2. Åh hvor har jeg været der, flere gange! Hvorfor er det folk påbegynder noget nyt før de er færdige med det gamle.

Write A Comment