swing_2Her er et emne jeg virkelig tror kan dele vandene, nemlig swingerklub. Officielt ikke noget mange par dyrker, og enten er man til det eller ikke. Men er virkeligheden så simpel?

Som det er med så meget, er vi jo ofte lidt nysgerrige på det forbudte. Dette er også selvom vi måske ikke helt kunne forestille os selv givne situation.

Personligt havde jeg aldrig overvejet fænomenet swingerklub. Det var indtil jeg mødte M.

Let’s face it- med den rigtige person kan vores lyster og fantasier i den grad udvikle sig, og tage os steder hen vi aldrig havde troet.

Især på den seksuelle front, har jeg de senere år oplevet, hvordan man hele tiden udvikler sig. Det sker i takt med alderen, men også med de partnere man møder på sin vej. Personligt har jeg ikke blot mærket en større nysgerrighed, men også en mere åben og modig tilgang til nye eksperimenter, og gudskelov for det. At sex, er en verden der kan blive ved med at udforskes, er jo intet mindre end fantastisk.

Anyway, første gang jeg stiftede bekendtskab med overvejelser omkring swingerklub, var lige da jeg havde mødt M. Vi var på daværende tidspunkt langtfra officielle, men befandt os nærmere på ”bollevens-stadiet”. Alligevel havde vi en aften middag med et fælles vennepar (naturligvis iscenesat af dem!). Jeg husker ikke hvem der først ledte samtalen hen på emnet, sandsynligvis M.

Vi blev alle ret hurtigt optaget af swingerklub-snakken, godt hjulpet på vej af ustyrlige mængder vin, der ledte til en letsindig stemning. Samtalen var naturligvis ganske hypotetisk og uforpligtende, da vi kom ind på hvordan sådan en aften egentlig skulle foregå. Det kunne da være sjovt at komme ind og se, hvad der egentlig skete i sådan en klub, man behøvede vel ikke deltage i noget? Alle ville vi naturligvis først kigge, måske mænge os lidt. Man behøvede ikke dyrke sex? Parret var selvfølgelig enige om, at der i hvert fald ikke skulle dyrkes sex med andre.

Mest tror jeg, at jeg var nysgerrig. Jeg har aldrig været specielt ekshibitionistisk, og tændte ikke som sådan på, at en masse mennesker skulle stå og se mig dyrke sex. Et decideret bunkepul fandt jeg heller ikke interessant. Så det er svært at sige hvorfor idéen var tiltalende, men det var den. Først og fremmest tror jeg at det handlede om at være tilskuer. Jeg ville se hvad der foregik bag de lukkede døre! Fandt man pludselig sig selv i en situation, der fremanede lysten til at afprøve grænser, så kunne man tage den derfra. Det skal nævnes at jeg på daværende tidspunkt, ikke regnede med at M og jeg skulle ende med at danne par. Således så jeg ingen forhindringer i, at det muligvis var noget vi sammen kunne udforske. Den seksuelle kemi var jo i top, så hvorfor ikke?

Kort efter denne aften, kom samtaleemnet endnu engang op. Noget kunne tyde på det havde efterladt et nysgerrigt indtryk ved os alle. Denne gang var endnu et par til stede, Lotte og hendes kæreste.

Lotte var som os andre, nysgerrig. Hendes partner derimod, knapt så henrykt. Som det også havde været tilfældet ved det andet par, skulle der i hvert fald ikke herske tvivl om, at skulle den stadig hypotetiske fantasi udleves, ville ingen former for partnerbytte eller lignende finde sted- Lotte var hans!

Det blev faktisk sådan, at der sidst på aftenen var blevet fastlagt en mere eller mindre løs aftale om, at vi alle seks skulle afsted på weekendtur. Det var netop sådan, at der til swingerklubben var tilknyttet et hotel. Her skulle aftenen starte med en hyggelig middag, naturligvis med rigelige mængder vin. Herefter ville turen gå til klubben, der efter sigende var ganske eksklusiv og ovenikøbet indeholdt et lækkert bar område- der var altså mulighed for mere alkohol (det var især en vigtig faktor for kvinderne!). Der blev naturligvis også drøftet påklædning. Alle var vi enige om at nøgenhed var udelukket, og vi tøser blev enige om at en lårkort sort kjole måtte gå an. 

Aftenens udgangspunkt skulle blot være observation. Det handlede om nysgerrighed. Vi skulle sammen hygge os i baren og se tingene an. Ingens grænser skulle overskrides, og jeg tror vi alle følte os en smule nervøse ved tanken om at realisere idéen.

Nu må jeg desværre skuffe jer kære læsere, for aftenen blev aldrig til noget. Hvorfor er svært at svare på, det kom egentlig bare aldrig op igen. Måske vi alle var blevet grebet af den lumre stemning (og rødvin!)?

Måske det var det bedste for alle parter? Jeg tror i hvert fald at swingerklub er noget man skal overveje grundigt inden man kaster sig ud i det, i hvert fald som par. Det handler virkelig om at kende hinandens grænser godt. Man risikerer at sætte hele forholdet på spil, hvis der ikke er fuldstændig enighed om oplevelsen og hvad denne skal indebære. Jeg tror også at man på sådan en aften, let ville kunne blive revet med af stemningen, det er bare ikke sikkert man som par efterfølgende vil kunne acceptere eventuelle hændelser. En anden mulighed er selvfølgelig at man får sit livs oplevelse, hvem ved?

En ting er sikkert, spillereglerne skal allerede hjemmefra være fuldstændig fastsatte.

Som I ved, endte M og jeg med at blive kærester (og senere ekskærester). En dag kom jeg til at tænke tilbage på aftenen med den letsindige samtale. ”Hva’ hvorfor kom vi egentlig aldrig i den swingerklub?” spurgte jeg med et frækt smil på læben. M så overrasket ud. ”Det ved jeg da ikke” var det simple svar. ”Vi kan da nå det endnu?” påpegede jeg.

Egentlig tror jeg mere det handlede om, at jeg var nysgerrig på hvad M’s svar ville være, fremfor at overveje om jeg egentlig selv havde lyst. ”Jah, det kan vi da godt” kom det tøvende, efterfulgt af et prompte ”men vi skal kun være sammen med hinanden, der er ikke andre der skal røre dig!”. Aha, piben havde altså fået en anden lyd. Jeg må erkende at selvom jeg drillende svarede ”ahh lad os nu se hvad vi får lyst til hen af aftenen”, var jeg glad for hans kommentar. På trods af, at idéen om en aften i swingerklub stadig var interessant, nød jeg at M trods alt ikke ville dele mig med nogen, heller ikke selvom det var på bekostning af hans egne muligheder. Og helt ærligt tror jeg inderst inde aldrig, at jeg bliver frisindet nok til at skulle se min mand sammen med en anden. Jeg huskede tydeligt hvordan en tidligere kærestes hentydning om et ”åbent forhold” havde såret mig dybt.

Jeg vil ikke udelukke, at idéen om swingerklubben en dag bliver en realitet. Det er dog ikke noget jeg jager eller som fylder i min fantasi, overhovedet ikke faktisk. Desuden ændrede en lille hændelse i særdeleshed mit syn på sagen. Mon nogen af jer har set programmet ”Bonde søger brud”? Oh yeah, så husker i uden tvivl Swinger-Ole. Den ”lækre” og ”overdådige” klub vi havde haft i sigte, var selvsamme som den letlevende landmand var fast stamkunde i. Jeg har absolut ikke noget imod Ole, bevares, han var da en kær bondemand. BONDEMAND! Jeg må erkende at scenariet jeg indtil da havde haft i mit hoved omkring swingerklubben, ændrede sig, endda en hel del! Denne afsløring lagde i den grad en dæmper på fantasien- og sikkert også for det bedste…

Author

2 Comments

  1. Dansemusen Reply

    Jeg er swinger, og Ole repræsenterer ikke en swinger klubs gæster.
    Der kommer direktøren, den studerende, overlægen, sygeplejersken, den studerende, og ja landmænd.
    Og ja, jeg har været sammen med alle samfundsfag, for i det miljø er vi alle lige. Reglerne er gældende uanset din sociale status uden for klubbens vægge. Synd dit syn har ændret sig pga en tv udsendelse.

  2. Jeg tror også det er alle typer af mennesker der er swingers. Jeg så nu også programmet med den søde Ole, og forstår altså godt hvad du mener 😉

Write A Comment