Skal 2020 være kærlighedens år?

For ikke så længe siden, var jeg så heldig at komme til forpremiere på forfatter og foredragsholder Jakob Olriks nye show DEN ENESTE ENE.

Jeg har tidligere set Olriks foredrag ’Kvinde, kend din mand’ og ’Mer og bedre sex’, der begge var virkelig underholdende.

Jeg var derfor ikke sen til at hive fat i Hønsegården, hvor der ikke skulle de store overtalelsesevner til at hive barsels-holdet væk fra babymos og lortebleer!

Billetten til Den Eneste Ene, lover ikke blot at man bliver sprudlende, levende og glad i låget, men også inspiration til mere fællesskab, flere lykkesus, mere kærlighed og bedst af alt- mere sex.

Og det lød nu altså alt sammen meget godt…

Med forventningerne godt skruet i vejret (og en smule bobler i blodet), begav vi os lystigt fire tøser afsted til en forhåbentlig spændende aften.

Allerede ved ankomst, tyve minutter før showtime, var salen ved at være godt fyldt. Størstedelen af de fremmedmødte, synede at være kvinder i alle aldre, men også overraskende mange par var til stede.

Og hvorfor ikke- Budskabet om Den Eneste Ene er vel for alle?

Kort efter ankomst, var jeg så heldig at støde ind i Olrik, og var naturligvis nysgerrig på hele hypen omkring Den Eneste Ene. Som altid var han klar på en hurtig snak:

Jakob Olrik- Den eneste ene

”Jeg har talt med hundredevis af kvinder på mine turneer, og der var et spørgsmål, der dukkede op igen og igen:

”Hvordan finder jeg/holder fast i den eneste ene! Ham som jeg kan elske, og som elsker mig? Det har gjort mig nysgerrig på vores forventninger til hinanden og vores længsler” Fortalte manden uden tøven.

Og som blogger på feltet, kunne jeg faktisk kun give ham ret.

Netop spørgsmålet om hvordan vi finder kærligheden, men også hvad der efterfølgende sker, synes virkelig at være en uknækkelig kode.

Havde Olrik fundet svaret? Han havde i hvert fald gjort det til sin mission at forsøge…

”Hvor mange her inde har været bange for at forholdet skal stoppe efter forelskelsen?”

Stilheden bredte sig i forsamlingen, men da først en forsigtig hånd skød i vejret, gik det stærkt. Overraskende fyldtes hele salen af hænder.

Olriks budskab stod hurtigt ganske klart, for ifølge ham er der nemlig noget helt fundamentalt vi danskere har glemt, når det kommer til spørgsmålet om den eneste ene: At vi skal arbejde for kærligheden.

Også selvom vi er sammen med den rette!

Det forekom mig ikke så overraskende, at kærligheden er noget der skal arbejdes for.

For vi er nok bevidste om, at forhold ikke forbliver rosenrøde hele livet, eller som Olrik påpegede:

 ”Når vi tror på den myte, som blandt andet fortælles i Hollywood film, så har vi kurs mod skuffelser og mod at blive ulykkelige.”

Alligevel begyndte overetagen at knirke. Jeg kunne pludselig nikke genkendende til situationer, der ikke bare fik mig til at kaste et blik bagud mod tidligere forhold, men også til at resonere over nutiden.

De næste to timer (afbrudt af en kort tissepause) gik stærkt, og alle fire var vi godt underholdt.

Aftenen gav ikke bare anledning til gode grin og eftertænksomhed, men også til dybere samtaler på hjemturen.

Under hele showet var bare én mand med en mikrofon, uden yderligere remedier til at øge underholdsværdien. Andet var der såmænd heller ikke brug for.

Jakob Olrik formåede i den grad at underholde og fastholde publikum hele vejen, da han med udførlig gennemslagskræft formidlede budskabet om, at vi skal finde vores egen vej i livet, for at kunne forene os med andre.

Med sit nye show beviser Jakob Olrik at han ikke blot bibeholder sin velkendte charme og humor, men også at han er i stand til at levere nyt og underholdende materiale.

Materiale der er mere aktuelt end nogensinde, i en teknologisk tinder-tid, hvor et ligegyldigt højre-swipe er blevet at foretrække, fremfor for en kop kaffe med et reelt menneske.

Psst… Den Eneste Ene starter januar 2020. Hvor Jakob Olrik gæster 25 byer i hele Danmark. 

 

10 tanker om “Skal 2020 være kærlighedens år?

  1. Var vild med “Kvinde, kend din mand”. Sådan en sjov aften havde jeg ikke haft længe! glæder mig til hans nye show

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.