sexpartnere

Ved du hvor mange du har været i seng med?

Ofte er antallet af sexpartnere ikke noget vi drøfter i det offentlige rum. Det er måske et emne vi forsigtigt bevæger os ind på en lummer rødvinsaften med veninderne eller i få tilfælde, sammen med en ny kæreste.

Sagen er at den at det ”magiske tal” som jeg ynder at kalde det, på trods af vores “frisind” anno 2018, stadig er tabubelagt.

Og hvorfor?

Først og fremmest vil jeg starte med at understrege, at jeg hverken mener man kan have haft for mange eller for få sexpartnere. Vores individuelle tal afhænger jo af flere aspekter såsom lyst, partnersituation, frisind, religion og meget andet…

På trods af det, er det jo ikke news of the day at dette emne gang på gang leder til debat, specielt klassikeren hvis mænd er sammen med mange kvinder er de cool, hvorimod kvinder er billige.

Mon ikke de fleste kvinder på et eller andet tidspunkt har brokket sig højlydt over netop denne sætning?

Men hvorfor er det sådan og hvorfor betyder det noget, mand som kvinde, hvor mange seksuelpartnere vi hver især har haft gennem livet? Bilder vi os ind at det ”magiske tal” er med til at definere os som menneske? Siger det noget om hvem vi er?

Umiddelbart er der jo masser af fordomme uanset om tallet er lavt eller højt (og hvad er hvad?)

Har en kvinde været sammen med en eller få, associeres hun hurtigt med et jomfrueligt, uskyldigt og måske endda snerpet naboens datter-image.

Har manden haft et hav af kvinder må han være populær og erfaren, altså en rigtig alfahan. Har han til gengæld haft få partnere, kan det nærmest gå hen og blive pinligt.

Mange fordomme kunne nævnes når det kommer til antallet af sexpartnere. Men en ting er sikkert, tallet er ikke uden betydning.

Forleden faldt jeg over Kanal 4’s program 4-Listen. Til de af jer der ikke har set med, kan jeg kort fortælle om setup:

En flok prominente danske kvinder er samlet i talkshows-lignende omgivelser og fortæller om deres erfaringer med et givent emne for hvert program.

Denne gang var såkaldte emne, løgn. Hertil kom en liste over de ti ting kvinder lyver mest om.

Jeg husker ikke hvilken placering vi var kommet til, da emnet ”kvinder lyver om, hvor mange sexpartnere de har haft” poppede op.

Undersøgelser viste nemlig, at en stor del af de danske kvinder lyver om, hvor mange de havde været i seng med.

Skuespilleren Anne Sofie Espersen startede, uden skrupler, med at smide kortene på bordet. Hun afslørede at have haft blot fem sexpartnere igennem sine 43 år.

Hendes sidemand Tina Bilsbo var mere tøvende med at besvare spørgsmålet, og måtte erkende at hun havde behov for en tænkepause.

Espersen forsøgte ihærdigt at hjælpe Bilsbo på vej.

Er det over hundrede?” hvilket resolut blev afkræftet. Espersen gav ikke op, og ved fyrre begyndte Bilsbo for alvor at overveje sagen.

Efter en del grænsken endte kvinderne med at konstatere at det magiske tal måtte være omkring tyve mænd til Bilsbo.

Jeg fulgte nysgerrigt med og kunne ikke lade være med at fundere over, hvor hurtigt kvinden med blot fem partnere havde været til at slynge tallet ud. Bilsbo der herimod havde tøvet ved fyrre, var “endt” helt nede omkring tyve.

Espersen havde naturligvis ikke haft noget imod at slynge sit ”magiske tal” ud. Stoltheden lyste ud af hende og hvorfor ikke? Dette var et acceptabelt, næsten nobelt tal, for en kvinde på hendes alder.

Bilsbo der umiddelbart var startet meget højere, endte tøvende sine overvejelser på tyve, halvdelen af hvor hun var startet.

Et tal der stadig, sammenlignet med hendes sidemand, lød højt. Som hun selv konstaterede var det fire gange så mange som Espersen, der sjovt nok var den eneste til at nævne sit tal af alle de deltagende kvinder.


Jeg kunne ikke lade være med at smågrine for mig selv, da en anden kvinde kom på skærmen og ærligt proklamerede at såfremt man ”kun” havde haft fem sexpartnere, skulle man være ualmindelig heldig for at have ramt noget godt.

Som hun sagde ”der er langt mellem snapsene” – Og det kunne jeg jo kun give hende ret i.

I det hele taget spiller det en alt for stor rolle, hvor mange vi hver især har haft sex med. De fleste vil nok sige at det er irrelevant hvor mange sexpartnere andre har haft.

Det ændrer bare ikke på, at det alligevel er tabu at nævne tallet, netop fordi vi lader det sige noget om vores person.

Er du løs på tråden, en cassanova, en nørd eller måske en snerpet jomfru?

Som jeg startede med at påpege i indlægget, kan mange forskellige faktorer jo spille ind når det kommer til antallet af sexpartnere.

Har du været i lange forhold det meste af livet, er der (forhåbentlig) ikke mange partnere at tælle. Har man derimod været single, er det jo klart der sandsynligvis har været flere.

Personligt synes jeg ikke tallet er vigtigt, men har aldrig misundt folk der har haft få eller blot en enkelt partner livet igennem.

Ja, tanken er da smuk, men her må jeg bare erkende at det er et “kulinarisk bord” som jeg personligt ville ærge mig over at være gået glip af.

Simpelt af den grund at der ikke er noget at sammenligne med og man således ikke har begreb om hvad man kan få. Det er heller ikke til at komme uden om, at erfaring vokser i takt med forskellige partnere og oplevelser.

Selvom mange mænd måske nyder forestillingen om, at kvinden aldrig har skreget andre navne end hans, tror jeg dog han i sidste ende værdsætter hendes erfaring. Jomfruer er ganske overvurderet hvis I spørger mig!

Jeg siger ikke, at man ikke kan have seksuel erfaring blot fordi man har haft få partnere. Jeg tror dog bare at alsidigheden i forskellige partnere, ikke kun er med til at give erfaring men også til at udvikle os. Selvfølgelig er den det!

Men nu til sagens kerne, hvorfor er det skide tal så vigtigt for os? Vi er alle seksuelle væsener, og der er således intet galt i at efterkomme sine naturlige drifter og behov.

Hvad der i virkeligheden er vigtigt er, at man har sex af de rigtige årsager. Fordi man har lyst til personen man gør det med.

Når det så er sagt, jamen er man single hvorfor så ikke bare hygge sig når man har lyst og netop udnytte alene-tiden til at skabe nye oplevelser og erfaringer?

I tiden vi befinder os i, burde det ”magiske tal” virkelig ikke være et issue overhovedet.

Jeg mener ikke vi skal slynge tal ud til højre og venstre, men behøver vi at tillægge det så stor en betydning at alle åbenbart render og lyver omkring det?

Kan det ikke være lige meget hvor mange partnere vi hver især har haft, i virkeligheden siger det jo intet om hvem vi er som mennesker, eller gør det?

Nu har I hørt så meget om det “magiske tal”. Men hvad er så hendes eget tænker du nok?

Jeg burde nok gå i front og afsløre at mit ”magiske tal” er…….

(TROMMEHVIRVEL)

Tja, jeg må desværre skuffe jer. Havde vi ikke netop konstateret at tallet er uden relevans og ikke på nogen måde er med til at definere hvem jeg er som person?

Så lad gå…

Jeg kan afsløre at mit ”magiske tal” er mere end en og mindre end halvtreds 😉

Og lad os så lige en gang for alle, aflive den forbandede myte om at kvinder der har været i seng med mange er løse på tråden, mens mænd omvendt er beundringsværdige og cool – Og desuden, hvem skal afgøre hvad der er for lidt eller for mange?


Author

2 Comments

  1. Jeg har haft 19 sexpartnere. Det er ikke noget problem for mig at indrømme. Jeg er en kvinde på 32 år.

Write A Comment