kvinder der tiltrækkes af ældre mænd

Siden de tidlige teenageår, hvor dating-karrieren så småt begyndte, mindes jeg at have været tiltrukket af fyre der var ældre end jeg. Når baggrunden med mænd granskes, tegner der sig et ganske klart mønster, allerede ved min første kæreste der var syv år ældre end jeg. Siden har de fleste mænd i mit liv været end del ældre. Tilfældet havde heller ikke været anderledes sidst, hvor der var ni år mellem M og jeg, mens der var hele tretten års aldersforskel i mit forhold før det. 

Hvorfor er det så sådan kan man spørge sig selv? Det har naturligvis ikke været et synderligt bevidst valg fra min side, men er simpelthen et tilfælde at det er de mænd der har tiltrukket mig. Aldersforskel har så absolut ikke været et must for mig. Det gentagende mønster er dog gennem årene blevet påpeget af flere, lige fra min mor der kunne sige “hvorfor finder du dog ikke en sød dreng på din egen alder?” til en gammel elsker (også gammel i den forstand at han var seksten år ældre) der tillod sig at påpege muligheden for et såkaldt faderkompleks!! Sådan tror jeg nu ikke sagen hænger sammen, selvom psykologen da sikkert ville elske aspektet.

Det er dog en sag, jeg selv har funderet over. På trods af, der naturligvis har været jævnaldrende fyre ind i mellem, har langt størstedelen altid været ældre.  Tiltrækningen af ældre mænd tror jeg for eget vedkommende hænger sammen med det at VÆRE EN RIGTIG MAND.  Og hvad er så en rigtig mand spørger du? Det er naturligvis et definitionsspørgsmål MEN, jeg har bare aldrig fundet jævnaldrende specielt mandige. De har for mig ofte synet “drengede”. Her taler jeg ikke nødvendigvis om modenhed, da en jævnaldrende naturligvis godt kan være moden og besidde livserfaring. Men taler vi tiltrækning tilslutter jeg mig klart holdingen om, at mænd ofte bliver flottere med alderen.

Jeg har en svaghed for mænd med hår på brystet, skægstubbe, et par grå stænk i siderne eller en visdomsrynke i øjenkrogen (okay, behåring er selvfølgelig ikke nødvendigvis en “aldersting”), men for mig er disse ting meget maskuline, og ofte forbundet med en vis alder.

Ældre mænd har på en eller anden måde altid formået at få mig til at føle mig mere feminin, sexet og ej at forglemme UNG. Måske er det netop ungdomsaspektet der er tiltalende? Det har aldrig været en hemmelighed at jeg har fundet det umådelig svært at blive ældre, således føles det da også lækkert, når man ved at manden ved ens side er stolt af sin “unge scoring”- Sammen med ham vil man altid forblive “ung”…….

Jeg er klar over at jeg langt fra er ene kvinde om denne “fetish”. Kvindes fascination af den ældre mand er jo akkurat ligeså klichéfyldt som historien om den ældre mand og unge kvinde. Jeg læste engang at mandens tiltrækning af den unge kvinde hænger sammen med et grundlæggende dyrisk aspekt, fordi yngre kvinder udstråler fødedygtigehed. Men hvad så når det er omvendt? Hvis vi er helt tilbage i urtiden tænker jeg, at det kvinden ser i den ældre mand må være noget med evnen til at forsørge og beskytte?

Når det nu er fastslået at mine erfaringer primært er baseret på ældre fyre, skal det med det samme påpeges at dette faktum absolut ikke betyder han er mere moden, har mere styr på sagerne eller er klogere for den sags skyld.

Et klassisk scenarie kunne være ham den “ungdommelige”, der er ung med de unge, og stadig fører sig frem i bylivet weekend efter weekend. Han har måske aldrig været gift eller stiftet familie. Tja, den lugter bare lidt for langt væk af, ikke at have affundet sig med sin nuværende alder, det kommer denne type nok heller aldrig til. En sådan mand kan være fin til seksuelle udskejelser (for de ældre kan bare noget)- men han er ikke typen man vil indlede et fast forhold til. Også sagt på en anden måde, den evige ungkarl kan sjældent tæmmes. 

Anyway, det var egentlig bare lidt tanker herfra om mit evindelige forhold til mænd der er ældre en jeg. Hertil kunne det måske være væsentligt også lige at tilføje, at de altså bare kan et trick eller to ekstra i sengen. Her tror jeg simpelthen bare livserfaring er en væsentlig faktor.

En gammel klassiker er jo, som I ved, at kærlighed ikke har nogen alder. Det ændre dog ikke på hvilke ”typer” man umiddelbart tiltrækkes af. Jeg er bevidst om at “type-definition” er meget fleksibel og vi ved sgu i bund og grund aldrig hvad vi ender op med alligevel. Men alligevel er lidt selvransagelse da altid interessant.

Så hvad er jeres type? Skal han være ældre, yngre eller måske helst jævnaldrende………?

Læs nyeste indlæg på bloggen: Det er ikke størrelsen med gørelsen

Author

8 Comments

  1. Jeg er til de yngre men hold da op det kan være et tabu og grænseoverskridende i en lille provinsby hvor de fleste helst vil være en del af den grå masse og ikke skille sig for meget ud

  2. Jeg er selv 27 og har også altid haft kærester der var mellem 5 og 10 år ældre en mig selv. jeg tror også det er fordi de er lidt mere maskuline

  3. Jeg vil ikke sige jeg har en præference for mandens alder. For mig handler det meget mere om kemien.Men det ender tit sådan at det er mænd der er ældre end mig jeg har kemi med. Den ældste jeg har været sammen med var 12 år ældre

  4. Jeg vil ikke påstå at 5-10 års forskel er specielt meget. Der er 9 års forskel mellem mine forældre, og det har aldrig rigtig været noget stort tema indtil min far blev 70 og for alvor begyndte at blive gammel. Det har en uden tvivl en del at gøre med hvilken livs fase man befinder sig i. Forskellen mellem en 20 og 30 årig er meget markant. Omvendt er der næppe specielt stor forskel på en 50 og 60 årig.
    Noget andet er at adfærd og udseende betyder en hel del. I dag kan folk se mere ungdommelige ud sammenlignet med tidligere tider, hvis de passer på deres krop og klæder sig på bestemte måder.
    Så der er mange aspekter at tage i betragtning.

  5. Pingback: 1alexander

Write A Comment