sex

 

Umiddelbart tror jeg godt at vi kan blive enige om, at kondomer er en skidesmart opfindelse. Og noget som alle burde anvende ved casual sex.

I stigende grad med Tinder-generationen, er der ingen tvivl om at sex uden forpligtelser, er kommet for at blive. Og thank God for that!

Men nu til sagens kerne. Når vi lever i en tid hvor der dyrkes sex på må og få, er vi så gode til at beskytte os? Min erfaring siger nej, ikke synderligt…

Om det er manden eller kvindens ansvar, er skide lige meget! Når man ligger to mennesker sammen, er ansvaret fælles. Alle kender risikoen, både for graviditet og kønssygdomme.

Når det så er sagt, havde jeg bare ikke oplevet kondomet som en faktor, der særlig ofte kom i spil. Faktisk var det sket meget få gange, især de senere år.

Havde jeg noget imod at bruge kondom? Næ. Jeg tror bare ikke det havde fyldt særlig meget for min generation? (modsat hele 80’er/aids generationen).

Derimod havde vi piger ofte hørt fra mænd, hvordan kondomer var roden til alt ondt. De var for store (!), de var for små (!!), de gled af og ja, de gjorde den slatten.

Kondomer var ikke ligefrem forbundet med nydelse, men nærmer noget besværligt. På den måde havde jeg nok helt ubevidst, afskrevet det. Jeg kunne forstå at flere veninder, havde samme tilgang til sagen.

Derfor var det også så overraskende, da jeg for ikke så længe siden stødte ind i en mand, der insisterede på beskyttelse.

I know, det burde ikke være overraskende overhovedet. Men sandheden var, at det kom bag på mig.

Hvad med kondom?”spurgte han pludseligt, som vi lå der godt i gang.

Øh… det har jeg ikke lige” fik jeg fremstammet.

Nej men det har jeg”. Han hoppede ud af sengen og var kort efter tilbage igen, nu med gummi.

Faktisk mærkede jeg intet til kondomet under akten og tænkte egentlig ikke så meget mere over sagen. Ikke før vi mødtes igen.

Skal vi ikke lige have et kondom på?” hviskede han pludseligt.

Jeg er ligeglad” stønnede jeg ophidset.

Du kender mig jo slet ikke” lød svaret, hvorefter han hoppede ud af sengen og gentog ritualet fra sidst.

Og manden havde jo ret, nej jeg kendte ham ikke og ja, det var den rigtige ting at gøre. Alligevel kunne jeg ikke lade være at undre mig. Jeg var nemlig temmelig sikker på, at han ikke var den slutty type. Faktisk vidste jeg, at han netop havde afsluttet et mangeårigt forhold.

Sagen blev naturligvis drøftet med Hønsegården. Alle var de mildest talt overrasket, men roste selvfølgelig manden for hans ansvarlighed.

Er det fordi han tror at jeg er slutty, at jeg smitter ham med alt muligt?” kunne jeg ikke lade være med at spørge Kammeraten, der ofte havde en anden vinkel end hønsene.

Næ, det er sgu da bare fordi du er i din fødedygtige alder og ikke har børn endnu! Vi ved godt i er desperate i den alder” – a hva’ for noget?

Jamen jeg vil jo ikke have børn” kunne jeg ikke lade være med at pointere.

Næ, men det siger I jo alle sammen” kom det tørt fra Kammeraten.

Var det virkelig rigtigt? Kunne det være årsagen til at manden insisterende hev gummidutten frem gang på gang? Eller var kammeraten blot farvet af, at han selv ti år tidligere var blevet far til en unge på gule plader?

Det skal lige understreges at det jo ikke var fordi jeg syntes det var forkert overhovedet, at manden anvendte kondom og ja, jeg burde virkelig give ham kredit for ansvarligheden, men det forekom mig bare underligt. Forkert som det måtte lyde. Jeg var ikke vant til denne ihærdige insisteren på at pakke sin filejs ind i gummi, ej heller var de andre kvinder jeg kendte.

Læs også: 10 ting man(d) aldrig skal gøre i sengen!

Den næste gang vi sås, sad vi sofaen. Pludselig fløj det ud af mig ”Du ved godt jeg ikke vil have børn, ikk’?”

Overrasket kiggede han på mig. ”Øh jo, det nævnte du”.

Okay. Så du er ikke bange for at jeg prøver og lave en baby på dig?”.

Jeg kunne have bidt tungen af mig selv. Et kort øjeblik var der stille i stuen. Så rømmede han sig.

Nææææ. Men der er jo også mange der ombestemmer sig”.

AHA, måske var det i virkeligheden her skoen trykkede?

Da vi senere lå i sengen, godt i gang som sædvanelig, kravlede jeg op på ham. Stemingen var hed og vi var begge godt oppe at køre. Jeg greb om skaftet og førte den mod mit indre.

Hvad med…” nåede han lige at fremstamme, før jeg kvalte ham med et vådt kys og lod ham glide op i mig.

Man kan tale om hvor vidt min fremgangsmåde var politisk korrekt og i det hele taget, hvorfor hele sagen om kondomet var blevet en kamp, som jeg havde brug for at vinde?

Anyway, vi har dyrket sex mange gange siden da, men den famøse gummidut har ikke været på tale siden…

Egentlig finder jeg hele denne sag en smule mærkværdig, set i bakspejlet. For det med at beskytte sig burde jo være helt naturligt og selvskrevet, og bestemt ikke noget man tænker nærmere over efterfølgende.

Var jeg bare stødt på mange uansvarlige mænd gennem tiden? Var jeg selv uansvarlig (det svar tror jeg allerede at selv jeg var kommet frem til!) eller var det i det hele taget blevet sådan, at kondomet var blevet et fortidslevn ertstatet af p-piller? (som jo ikke er en skid bevendt når det kommer til kønssygdomme). Det var bestemt interessant med tanke på, at vi befandt os i en tid hvor uforpligtende sex var mere normalt end nogensinde, og klamydia blev mere og mere udbredt.

Jeg ville elske at høre hvad I tænker?

Læs også: Orgasme på tube- Virker det?

 

Author

16 Comments

 1. Jeg er meget enig i det du skriver. Jeg er selv 33 år og oplever stort set aldrig kondomet komme på tale men jeg gør det heller ikke selv. Interessant at tænke på

 2. Jeg bruger altid kondom med fremmede. Det er den eneste måde at sikre sig på.

 3. Min opfattelse er at mange mænd ikke bryder sig om det og foreslår jeg det ikke.

 4. Jeg oplevede en gang en fyr sneg kondomet af under sex. Det gjorde mig utrolig vred, og da jeg opdagede det afbrød jeg akten med det samme. Jeg har ingen anelse om, hvilke sygdomme en fremmed kan rende rundt med, og han har så sandelig heller ikke viden om jeg er smittet med noget eller om jeg benytter p-piller eller ej. I den situation måtte jeg købe en fortrydelsespille og testes for kønssygdomme.
  Det kaldes i øvrigt stealthing og kategoriseres som et overgreb.
  Hvad du beskriver i dette indlæg, sætter jeg i samme kategori. Jeg synes, det er rigtig tarveligt gjort.

  • God i sengen Reply

   Hej Marie.
   Jeg kan sagtens forstå dig og ja, du har ret. Det var også et meget ærligt indlæg og jeg forventede nok at respons som denne kunne forekomme, hvilket er helt forståeligt.
   Min point med indlægget var netop hele funderingen omkring min “reaktion” på kondomet. Og hvor mærkeligt det er, at tænke sådan når folk udviser ansvarlighed, netop fordi det åbenbart er blevet helt “unormalt”.Tusind tak for dit input. Det minder mig faktisk om denne artikel jeg skrev sidste år, hvor stealthing var emnet. Rigtig god dag 🙂
   http://godisengen.dk/farlig-sextrend-breder-sig/

 5. Emnet er interessant fordi det er rigtigt at det er blevet sådan. I hvert fald for nogen generationer. Jeg tror og håber at unge er begyndt at vise mere ansvarlighed og der igen er kommet mere fokus på beskyttelse. Det virker sådan. Men jeg har heller ikke været god til at foreslå det, og mænd gør det stort set aldrig

  • God i sengen Reply

   Nej det er netop hvad jeg har oplevet Lene. At det sjældent kommer på tale. Jeg tror til gengæld også at de yngre generationer igen har fået mere fokus på det, heldigvis 🙂

 6. Heidi Nielsen Reply

  Jeg har så oplevet det modsatte, at mænd vil dyrke ubeskyttet sex med mig, hvor JEG insistere på at der skal benyttes beskyttelse. En af mændene sagde direkte “jeg går ikke i bad med regnfrakke”😳
  Så han fik sparket med det samme og fik slet ikke lov til at gå i deng med mig.

  • God i sengen Reply

   Sejt gjort Heidi. Hvis vi alle gjorde sådan, både mænd og kvinder, ville der være langt mindre uheldige episoder. Jeg har helt sikkert også fået lidt at tænke over i fremtiden efter jeg skrev indlægget 😉

 7. Jeg tror det er mest normalt at kvinder foreslår beskyttelse for som Heidi siger de er bange for regnfrakke :-/
  Men det er altid godt stil at foreslå beskyttelse og endnu bedre at bruge det.

 8. Sofie-Maria Reply

  Jeg er 21 år og oplever faktisk at mange bruger kondom. Jeg tror at både drenge og piger er blevet bedre til det, men vi havde også meget fokus i gymnasiet.

 9. Pingback: Fire dates uden sex - Var han ikke interesseret? - GOD I SENGEN

 10. Tak for et ærligt indlæg. Jeg forstår faktisk godt din undren, for jeg har faktisk aldrig prøvet at det var manden der tog et kondom frem. Den har altid stået for egen regning og en masse brok i den forbindelse :-/ nogen gange har jeg haft sex uden, fordi jeg ikke ville skuffe. Ja, rigtig dumt 🙁

 11. Når jeg nu siger, at kondomer altid har virket naturlige, så skyldes det jo nok, at jeg netop ER født i 1973, og var ung mens AIDS kom frem. Vores bedstefar boede faktisk ved siden af det første aids-offer, som gik bort – en døvstum herre på Frederiksberg, og derfor er tanken om gummi bare faldet helt naturligt, suppleret med, at jeg på EFG var rigtig gode venner med en kvinde som fik clamydia. Vi havde aldrig været sammen, men det gjorde, at der omkring mig HAR været folk, som har været ramt af flere forskellige sygdomme

  Derfor skræmmer et kondom slet ikke, også selvom jeg også har hørt dem, der siger: “Jeg spiser ikke karameller med papir på”. Folk vælger selv hvilke risici de spiller poker med, men i min bog er sikker poker langt sjovere poker – indtil man kender hinanden, og ved hvor det hele bærer hen ad.

  God weekend. 🙂

 12. Adult movie including women who possess huge natural tits present variety of
  lustful activities to conduct for the factors you will conduct with like enormous, pure breasts are usually as big as they might be.
  Consequently what can you see in porn containing big natural tits just?

  First, they are usually best for motorboating completely,
  who isn’t into motorboating? Every guy has got fantasized about being in between two ample bust and seeking the brrr sound.
  Licking and eating it over are usually not to get they may get total and
  big in your mouth adequate. 2nd, every male possesses dreamed, at minimum once,
  this is known as the mammary love-making, your best non-penetrative gender that will allow
  you to find yourself cumming on her face as you scrub in between her busts.

  Third, Bosoms can come to be sensitive and make sensual simulation fairly than soreness
  if performed lightly. Some are stroking between the girl’t bosoms or perhaps the cum available who knows where else that she likes to use already.
  For a girl with less than huge boobies, they can create a slight pit for the penis to move in. Many of the pleasure to the penis in this circumstance can be from the fingertips that overlap the breast and keeps the penis down.

Write A Comment