broken-heart

Motion til du segner, livsstilsændring, uhæmmede mængder chokolade, frisørtid, shopping, druktur med vennerne eller one night-stand med en random dude fra den lokale…

Der er mange måde at takle kærestesorg på. Mon ikke de fleste af os kan nikke genkendende til et par af de klassiske eksempler?

Jeg tror det er meget naturligt at man i denne proces, fyldt med selvmedlidenhed, får behov for at gøre noget godt for sig selv, hvilket også er helt okay. Der hviler en erkendelse om, at man på et tidspunkt igen skal tilbage på markedet og det er således meget naturligvis at ville vise sig fra sin bedste side. Samtidig lurer idéen i baghovedet- man kunne rent faktisk risikere at støde ind i ham, hvilket kun forstærker ønsket om at se fantastisk ud.

Vi er altså helt enige om at frisør, shopping og god kost her er ganske acceptabelt- så længe man selvfølgelig ikke shopper sig fra hus og hjem. Tror de færreste ekser ville lade sig imponere at nyerhvervet hjemløs-status.

Farligere er den næste. Druktur med vennerne og (ofte næste skridt) promiskuitet. Dette er en hårfin grænse. For det er naturligvis vigtigt ikke at drukne sig selv i sorg ved at sidde ensom og alene derhjemme, socialitet er en god vej til at tænke på noget andet. Til gengæld har jeg alt for ofte selv brugt både byturen og random sex til at komme mig oven på tabet af en eks. Det er bare sjældent følelsen af at komme sig der banker på, når man vågner dagen derpå! Jeg er absolut ikke blevet fortaler for at man ikke skal dyrke sex hvis man har lyst, men det handler bare om at gøre det af de rigtige årsager.

Personligt har jeg aldrig selv været skide god til at takle brud. Mine forliste forhold er faktisk aldrig rigtigt stoppet, og er ofte endt ud som den klassiske ”on and off” ting. Jeg har bare været enormt dårlig til at slippe de der ekser, selv når jeg vidste at forholdet var slut. ”Misundeligt” så jeg til, når veninderne kæmpede sig gennem sorgen med salte tårer og chokoladekiks, indtil de en dag resolut meddelte at nu var de back in the game.

Sådan har det ikke været for mig. Måske der er gået dage, uger og ind i mellem længere, men sikkert og vidst var, at jeg nok skulle ende med at kontakte min eks (ofte i forbindelse med en god mængde alkohol!). Inden jeg så mig om, ja så lå vi der igen. Faktisk tror jeg aldrig rigtigt mine tidligere forhold er endt før en ny fyr var inde i billedet (og selv her har ekserne kunne snige sig frem på senere tidspunkt)- Meget reflekterende for en kvinde der bilder sig selv ind at hun er totalt uafhængig af mænd…!

Yderligere har jeg altid været en ”sidste snak” person. OMG hvor mange ”sidste snakke” kan man lige have? Eller hvad med ”sidste knald” ej at forglemme. Den sidste snak handler jo om at lukke kapitlet man sammen har delt på en ordentlig måde, få alt talt til ende, snakke sandheder, så man er parat til at bevæge sig videre. Der er så mange spørgsmål man pludselig mangler svar på. MEN tror lige jeg taler af erfaring når jeg konstaterer at ”there is no such thing as” sidste snak! Og det sidste knald? Tja hvad kan man sige herom andet end de er intet mindre end fantastiske? Selvfølgelig fordi man i øjeblikket befinder sig i illusionen om at aldrig at skulle røre det her menneske igen. Noget der i den grad intensiverer processen skulle jeg hilse at sige- Ak ja det sidste knald….

Anyway, hele spørgsmålet om kærestesorg rejste sig da det netop var processen jeg selv befandt mig i. Som I ved var det efterhånden et stykke tid siden jeg havde befundet mig i fast forhold. Dette havde dog ikke afledt min eks og jeg fra halvhjertet at forsøge på et eller andet, der aldrig rigtig var noget eller intet. Således havde vi gennem de sidste mange måneder hoppet frem og tilbage uden fast ståsted. Jeg vidste ikke hvad jeg ville.

At stå sammen i sådan et rod, kan som bekendt ikke lede til noget som helst positivt på længere sigt. Således endte det selvfølgelig også, endda op til flere gange.

Nu stod jeg så her. Selvom forholdet var endt for længst, var det jo aldrig rigtig endt. Vi var dog nu nået til en skillevej, hvor der ikke længere var en vej tilbage. Min eks havde gjort noget utilgiveligt. Med tanke på hvor mange utilgiveligheder jeg før havde tilgivet, vidste jeg med mig selv at dette ikke var en mulighed. Desuden lod det heller ikke længere til at være noget der bekymrede ham…

Desværre er erkendelsen jo blot en lille del. Jeg savnede ham og ja jeg fik abstinenser. Greb ud efter telefonen for at skrive en sms (der ikke blev afsendt. På nær måske en enkelt gang i en hidsig og halvfuld tilstand!). Tænkte på hvordan det ville blive en dag at støde ind i ham på gaden? Og havde vanvittige drømme om hvordan musikken på baren slukkede da han trådte ind, hvordan jeg fik luft for mine aggressioner mod ham mens alle hørte det, for slutteligt at hælde min fadøl ud over ham.

Problemet er at vrede og skuffelse i et brud, blot er en lille del af processen. Der var også de andre abstinenser, det var de værste. Dem hvor man en sen aftentime savnede at ligge i hans arm mens han strøg over håret eller kyssede en i nakken. Dem hvor han fortalte støttende, trøstende ord når man havde behov for det. Og sidst men ikke mindst, dem hvor mindet om den fantastiske sex opstod. Jeg har sagt det før og gør det gerne igen, fantastisk sex er fandme svært at give slip på!

Mennesket har den her imponerende egenskab til at vende vrede. Med tiden udvisker vi de grimme minder, og pludselig står alle de gode så lysende klart. En fantastisk overlevelsesmekanisme, men ikke skide belejlig når man faktisk bare gerne vil glemme idioten og rykke videre.

Jeg genkendte alle symptomerne. Druk med vennerne, sex , frisør, shopping, kostomlægning (igen og igen). Tja, de gjorde det også for en stund. Men jeg vidste godt hvad der i virkeligheden skulle til og det var pisse irriterende. Her var noget jeg for en gangs skyld ikke havde indflydelse på… Nemlig tiden. Jeg var bare nødt til at give det tid.

Author

2 Comments

  1. Jeg synes bare lige, at du fortjener en kæmpe håndfuld ros for dette indlæg – og dine indlæg generelt – Jeg elsker at følge med! Og kæmpe tak til dig. Du sætter tankerne i gang (på godt og ondt) ❤️

    • God i sengen Reply

      Tusind tak, det er virkelig dejligt at høre <3

Write A Comment