romantic-lovers-vacation-tropical-beach-image-has-attached-release-35607203

Endelig var det ved at være ferietid for mig. Efter flere måneders stress og jag, hvor jeg misundeligt havde kigget langt efter andres solrige efterårsture eller skiferier i julen, var det endelig blevet min tur.

Og dette var ikke bare en ferie, det var nemlig min allerførste rejse sammen med M.

For mig har det altid været spændende at skulle rejse sammen med andre. Om det er med veninder eller kæreste, mener jeg at valget af rejsepartner er helt essentielt for oplevelsen af ferien. Måske det lyder en anelse skørt, men for en gammel globetrotter som mig, vil jeg næsten vove at påstå at var min partner en jeg kunne rejse med, så var der ikke det vi ikke kunne sammen. Det var altså vigtigt.

Man skal nemlig ikke undervurdere det at rejse sammen. Man kan sagtens havde et udmærket forhold til folk, men det betyder så absolut ikke at man er de ideelle rejsepartnere. Der sker nu engang bare noget, når mennesker pludselig tilbringer alt tid sammen 24/7, som det jo netop er tilfældet på en ferie.

Det kan være at i slet ikke har de samme forudsætninger for hvad begrebet ferie indeholder? Måske du bare vil ligge og dase dagen lang på stranden med en god bog, mens din kæreste er ren Indiana Jones og vil på udflugt i ruiner og svinge sig i lianer. Der kan opstå problemer i forhold til økonomi, rod på værelset, destination, mad og tusind andre ting. Ikke at jeg skal male fanden på væggen, men som en der har rejst en del, ved jeg bare at der virkelig er forskel på kemi og temperament når man rejser sammen.

Det kan hurtigt blive på ferien, man pludselig ser ukendte sider af sin partner. Det kommer naturligvis også an på hvor længe man har kendt hinanden. Jeg husker selv den første rejse jeg var på med en x, da vi stadig befandt os på et tideligt stadie i forholdet. Det var en dejlig ferie, vi ofte endte med at se tilbage på med glæde, men samtidig var det altså også ferien, hvor vi oplevede vores første store skænderi. Allerede på tredje dagen kiggede jeg efter fly hjem (og bluffede naturligvis!)

Anyway, jeg så virkelig frem til denne uge alene sammen med M, som bare skulle handle om at nyde hinanden og pleje forholdet. Det var jo ikke sådan at jeg ikke troede på at vi nok skulle få det fantastisk sammen. Men ind i mellem besidder jeg nok bare en lidt usund realitetssands. Ville vores store forskelligheder ramle sammen, når vi pludselig skulle tilbringe en hel uge i hinandens selskab?

For nylig var min gode veninde Lotte og hendes bedre halvdel på tur. Efter deres hjemvenden spurgte jeg naturligvis ind til ferien og tilføjede den uundgåelige, om der havde været nogle problemer? “Vi havde en dejlig ferie” startede Lotte, ”meeen altså, der vil jo altid være lidt. Der var da en aften vi tog den store tur i en ordentlig Tequila brandert”. Nå ja tænkte jeg for mig selv, intet var vel perfekt.

Jeg siger ikke at en ferie skal gå gnidningsfrit, for selvfølgelig kan der opstå stridigheder når man pludselig er sammen hele tiden. Men i bund og grund skal det essentielle vel være den gode hygge med hinanden. Og det så jeg frem til.

Så er der vidst ikke så meget andet tilbage end at sige so long, vi skrives snart <3

Author

Write A Comment