Fem mandetyper- Kender du en af dem?

Mandetyper

I dag er der mandetyper på tapetet. Ja det er klichéagtigt og stereotypt, men hey lidt sjov må der gerne være plads til ind i mellem. Det er vel agurketid.

Grunden til at jeg netop kom til at tænke på mandetyper skyldes, at det faktisk er noget vi kvinder bruger en del tid på at drøfte. Ikke så sjældent, ville en flue på væggen til theselskabet, kunne høre klynkende gloser som ”hvorfor falder jeg altid for badboys!” eller modsat ”han er bare alt for sød til mig”. Yes, mandetyper is definitely a thing.

Her kommer fem klassiske mandetyper, som de fleste kvinder helt sikkert vil kunne nikke genkendende til.

Fuckboi

chris
Chris “Penetrator” fra SKAM

I gamle dage bedre kendt som Playeren. Mon ikke de fleste kvinder er stødt på ham en gang eller to? Fra du spotter ham i baren (han har allerede set dig) ved du, at ham her bør man holde sig fra. Han har bare lidt for meget selvtillid, fører sig lidt for meget frem og er i det hele taget bare, lidt for meget! Men han ser godt ud, oh jo han gør og så begynder det farlige. Pludselig er det som om, at den der overdrevne selvtillid og snerten af arrogance, alligevel bliver tiltrækkende. Du bemærker pludselig hvordan alle andre kvinder i rummet også hele tiden har et halv øje på ham, og så begynder jagten. Eller i hvert fald det du tror er din jagt, for tro mig, en fuckboi er altid skridtet foran. Han ved hvad han vil have og ender som regel med at få det. Han smigrer dig med komplimenter og søde ord, ja faktisk siger han alt det rigtige- Og ja, en fuckboi vil sige hvad som helst for at få dig i kanen. I ender hjemme sammen og selvfølgelig er han god i sengen- keep in mind, han har trods alt en del erfaring. Man må godt have det sjovt med en fuckboi, men lad nu for guds skyld være med at forelske dig. Det kan godt være han for en stund, formår at lægge sin charlatan-livsstil på hylden, måske er han endda også forelsket. Intentionerne behøver bestemt ikke være dårlige, men lykken bliver kortvarig! For det ligger i hans instinkt at jage, og selvom alt for en stund tyder på at jagtinstinktet ligger i dvæle, vil det altid vågne igen. Måske ikke i dag, måske ikke i morgen, men i sidste ende vil en fuckboi knuse dit hjerte.

jakob
Jakob Black fra Twilight

Vennen

De fleste af os, har nok på et eller andet tidspunkt sagt sætningen ”jeg synes du er super sød, men vi passer bedre sammen som venner” eller ”du er alt for sød til mig”- SMASK. Han er blevet ”friendzoned”. Faktisk er han skide sød, ham din ven og de fleste mennesker kan rigtig godt lide ham. Han har styr på sagerne, behandler folk ordentligt og har i det hele taget pakken som du leder efter. Til veninderne siger du noget i stil med, ”faktisk har han jo det hele, MEN…”. For der er altid et men… Han oser ikke af selvtillid og testosteron, som normalt tiltrækker mange kvinder og du tænder ikke umiddelbart på ham. Det er egentlig lidt ærgerligt. Ofte er det netop ham her, der vil være en rigtig god kæreste og hvem ved, i sidste ende ægtemand. Flere eksperter har gennem tiden netop postuleret, at den bedste partner man kan ende op med, er den der er din bedste ven. Dette skulle faktisk være grundstenen i det succesfulde ægteskab. Men han er jo for sød, det bliver kedeligt- Spørgsmålet er så, hvornår sød og rar egentlig blev ensbetydende med at man er kedelig?

Mors dreng

mathew
Matthew Mcconaughey i Så flyt dog!

Gennem min tid er jeg vidst nok stødt på en ”Mama’s boy” eller to. Ham her søger ubevidst efter en der tager sig af ham, følelsesmæssigt, praktisk og måske endda også økonomisk. Muligvis er han arbejdsløs. En ting er sikkert, han er på ingen måde interesseret i og tage ansvar for sit liv. Inden du får set dig om, er du den nye moderolle i hans liv, en plads du sandsynligvis må dele med en anden kvinde, hans mor! Ubevidst forventer han at du tager dig af ham på alle tænkelige planer. Han er sikkert meget følsom, og vil skiftevis veksle mellem at have let til tåre eller vredesudbrud, når tingene ikke går efter hans hoved. Har han aldrig nogen penge, har han sandsynligvis aldrig lært at tage ansvar eller også er han vant til at mor redder ham når det brænder på. Medmindre dette er en rolle du er klar til at påtage dig, så pas på. Mors dreng har aldrig klippet navlestregen og kommer sikkert heller aldrig til det.

Den desperate

jonah
Jonah Hill i Superbad

Egentlig et lidt tarveligt udtryk, men dog det der bedst skriver denne mandetype. Han forelsker sig i alt hvad der har en puls, og vil gøre alt for at få en kæreste. Misforstå mig ikke, for bliver du hans kæreste vil du sikkert blive behandlet som en sand prinsesse. Problemet er bare, at det for de fleste kvinder er temmelig demotiverende at være den ”første og den bedste”. Den desperate kan være forelsket i dig det ene øjeblik og lidt efter dybt være forelsket i pigen to stole længere henne. Et eller andet sted må det emme af et behov for at blive elsket og elske, eller frygten for at være alene. Som sådan er der jo egentlig ikke noget galt med det, problemet er bare at han ikke får kvinden til at føle sig speciel, men derimod giver indtryk af at hun kunne være hvem som helst. Ikke en følelse kvinder håndterer særlig godt skulle jeg hilse og sige. Ham her er typen der ekstremt hurtigt er i et nyt forhold og knapt har ændret sin Facebook status til single, før den igen blinker ”optaget”. Det handler om tryghed, og kommer på sigt til at signalere uægte og useriøst.

Badboy 

Dylan Mckay
Dylan Mckay fra Beverly Hills

Uha, nok den mest klassiske af dem alle, The bad boy! Vi kender alle en. Han oser af spænding, mystisk og måske noget farligt. Måske er han gangster, rockmusiker, misbruger, eller blot en bedrøvet sjæl med en forfærdelig barndom. Men en ting er sikkert, det er kun din kærlighed der redde ham. Det har ofte for mange (især mænd), været et mysterium hvorfor kvinder igen og igen tiltrækkes af denne type mænd, der meget sjældent fører noget godt med sig. En badboy er ikke nødvendigvis et dårligt menneske, og måske er det slet ikke bevidst at han ender med at såre dig, det er bare ofte sådan det går. Som det er med så meget andet, tiltrækkes vi mennesker ofte af det forbudte- det bærer spænding med sig. Spænding er frækt. Tænkt på Dylan Mckay i Beverly Hills 90210, som må være det klassiske eksempel på en badboy (jaja, jeg ved godt at de den dag i dag, ofte repræsenteres af mænd med luft i armene, store tatoveringer og ’hva-vil-du-hår). Stakkels Dylan havde en skør mor, en far det blev sprængt i luften og en kone der døde i hans arme. Hvordan skulle han ende op som andet end en lidende sjæl? Badboys kan som Dylan udstråle coolhed og råhed, men inderst inde er de ofte forstyrret og lider af lavt selvværd. Måske det netop er svagheden der slår kvinderne omkuld. Moderinstinkt og sympati sætter simpelthen ind for at redde staklen. I bund og grund tror jeg, at kvinden der falder for denne type mand ofte har et ubevidst ønske om, at redde ham fra sine lidelser med hendes kærlighed. Tag det fra en kender- Sjældent står de til at redde, hvis da overhovedet nogensinde..?

Så kom vi lige omkring fem klassiske mandetyper, som jeg tror de fleste kvinder på et eller andet tidspunkt i deres liv er stødt på. Mens jeg skrev gik det faktisk op for mig, at mange af de mænd jeg selv har kendt, har indeholdt et eller flere elementer fra alle de forskellige kategorier. Dette vidner blot om, at det naturligvis ikke er så firkantet at man blot kan sætte mennesker i kasser inddelt som typer. Så tag den lige med et gran salt. Og kære mænd, inden I stejler vil jeg blot påpege, at dette naturligvis kun er fem tilfælde ud af de mange fantastiske dejlige og lækre mandetyper der nu engang findes. Og hvis I insisterer, er jeg sikker på vi let kan tilføje mindst fem lige så irriterende kvindetyper til listen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.