steal

 

For et par måneder siden, faldt jeg pludselig over flere interessante artikler, der alle kredsede om et nyere fænomen, det såkaldte stealthing. Begrebet der indtil nu, ikke før havde været omtalt, viste sig at dække over en ny farlig ”sextrend”, der omhandlede når mænd sniger kondomet af under sex, uden partnerens samtykke.

Læsningen gjorde mig forarget. Hvem kunne dog finde på, bevidst at trække kondomet af under sex, velvidende at den anden part ikke ønskede ubeskyttet sex? En hel del skulle det vise sig.

Debatten stillede blandt andet spørgsmålstegn ved, om ikke stealthing var et seksuelt overgreb? Naturligvis var der ikke tale om decideret voldtægt, eftersom den seksuelle akt mellem parterne var gensidig. Undersøgelser påviste dog, at udover at den forurettede blev udsat for uønsket graviditet og seksuelt overførte sygdomme, følte ofrene også stort tillidsbrud samt at de var blevet frataget deres selvbestemmelse. Følelser der ikke lå langt fra de, man også så i voldtægtssager.

Man havde endda opdaget forummer på nettet der florerede, som steder hvor mænd kunne drøfte teknikker og erfaringer omkring, hvordan man netop kunne snige kondomet af under sex, uden at partneren opdagede det, eller hvad man skulle sige i tilfælde af afsløring.

Det er hertil værd at nævne, en sag der for nylig havde været for retten i Belgien, hvor netop stealthing var hovedfokus. En kvinde havde, efter en lang diskussion med partneren, fået ham til at tage kondom på. Manden havde dog under akten sneget det af, og kvinden forklarede hvordan hun efterfølgende havde følt sig enormt krænket. Netop det at kvinden havde nægtet sex med manden uden prævention, var hvad der afgjorde dommen. Eftersom lovgivningen endnu ikke besad en paragraf om såkaldte stealthing, blev manden dømt efter voldtægtsparagraffen for seksuelt overgreb.

Anyway, grunden til at jeg finder dette indlæg væsentligt, er naturligvis at jeg som tidligere beskrevet, fandt det absurd at mennesker overhovedet kan finde på den slags og at det ligefrem breder sig som et fænomen og trend. Jeg skal gerne være den første til at indrømme, at jeg aldrig selv har været specielt god til at huske det med prævention, når lysten tog overhånd. Det er bestemt begge parters ansvar. MEN såfremt den ene part kræver prævention og det måske endda vægtes som altafgørende for at sex finder sted, er det særdeles respektløst at bryde denne ”aftale”. Så kan vi i sandhed tale om, at behandle et andet menneske som et gement stykke kød.

Artiklerne og undersøgelserne, stammede som begrebet også vidner om fra USA, og altså langt væk fra lille Danmark. Eller hvad?

Foruroligende nok, skete der faktisk det, at der ikke gik længe før jeg fik stealthing tæt ind på livet. En dag var min gode veninde Mia i røret, med en historie der mistænksomt mindede om hvad, jeg netop havde læst.

”Jeg havde bare den værste oplevelse i går” lagde Mia ud. Jeg var lutter øre og forventede måske mest af alt, at høre om endnu en kikset date-oplevelse. Historien startede da også med en date aftenen før. Min veninde skulle mødes med en fyr for anden gang, og havde i den forbindelse inviteret ham hjem til sig. Tilsyneladende var alt umiddelbart hyggeligt. Som aftenen sneg sig frem, endte det da også med, som vi jo kender det, at parret røg i dobbeltsengen. Opvarmningen gik fornøjeligt, og det var blevet tid til den store finale. Her opstod dog en situation, der hurtigt udviklede sig til en lettere diskussion.

Mia, der fornuftigt nok vægter prævention højt, insisterede naturligvis på at der skulle bruges beskyttelse. Hendes date derimod, gjorde modstand. Som han påpegede ”føltes det bare ikke så dejligt med kondom” og faktisk kunne han nok slet ikke mærke noget. Min veninde fandt hurtigt konflikten trættende, og mærkede hvordan hun langsomt mistede gejsten. Faktisk havde hun ikke længere lyst og foreslog at de droppede det, med en ærlig og redelig forklaring om at hun havde mistet gnisten. Som I nok kan regne ud, havde denne udmelding overordentlig effekt på Daten, der nu lynhurtigt fik bakset et stykke gummi på, ”det var jo heller småting, der skulle skille dem ad”.

Parret gik så småt i gang igen, og Mia forsøgte på bedste vis at genfinde lysten. Hun var stadig påvirket af diskussionen, der havde vist hende en ny side af Daten, hun faktisk ikke brød sig om. Nu var de dog så langt, og hun besluttede at lade sagen ligge og i stedet få det bedste ud af natten, der endnu var ung.

Daten var ikke uden evner og efter flere stillinger, blev hun nu vendt om til en god gammeldags doggystyle. Men så skete her noget. ”Pludselig kunne jeg bare mærke at noget var anderledes” forklarede Mia, der hurtigt fik stoppet knalderiet. Ganske rigtigt, som min veninde havde fornemmet, var Daten ikke længere beskyttet. Kondomet havde han nemlig fået smuglet af, da hun blev vendt rundt.

Hele episoden og erkendelsen af at føle sig godt og grundigt snydt, mundede naturligvis ud i at akten brat stoppede og stemningen blev særdeles trykket. ”Jamen jeg er jo ikke kommet endnu” var datens ynkelige kommentar, da Mia rasende samlede hans tøj, og fik skubbet ham mod døren. Dog ikke uden først, hårdnakket at have fastslået, at han aldrig skulle kontakte hende igen.

Jeg var chokeret over fortællingen, og kunne naturligvis ikke lade være med at fortælle min veninde om artiklerne, jeg for nylig var stødt på. Hvilket sammentræf!

Mia fortalte efterfølgende, at selvom hun ikke følte sig voldtaget, kunne hun sagtens nikke genkendende til følelsen af, at en form for overgreb på hendes krop havde fundet sted. Samtidig gik hun nu med frygten om, hvorvidt idioten kunne have smittet hende med et eller andet. Det er bare ikke i orden at udsætte en andet menneske for den slags! Et er at være dum og havde ubeskyttet sex, hvor begge partner gensidigt er involveret, netop her er nøgleordet gensidigt. Men dette, når der ingen tvivl hersker om modpartens ønsker, overskrider bare enhver grænse!

Vi talte lidt frem og tilbage, og min veninde der på trods af at være lidt chokeret over hændelsen, skulle nok klare den. Det var jeg ikke i tvivl om. Til gengæld kunne jeg ikke lade være med at tilføje, at hun da bestemt burde kontakte Daten igen. Sådan om en tre ugers tid med lykønskningen om, at han nu skulle være far. Så kunne han da lige tygge lidt på den…. En måneds tid eller to.

 

Author

Write A Comment