Er du en cougar…?

come-here-little-boy-said-the-cougar_400x

Jeg er sikker på at alle der befinder sig (eller har befundet sig) sidst i tyverne, vil kunne nikke genkendende til et par af disse problemstillinger. Det er helt ufatteligt så meget der sker når man begynder at bevæge sig mod de tredive! Her mener jeg på alle tænkelige planer. Det handler både om fysiske forandringer såvel mentale. Faktisk sker der rigtig meget på netop dette område.

Pludselig begynder man at blive ”gammel”. Jeg er klar over at mange nu vil ryste på hovedet og sige at 30 er ingen alder. På sin vis har I da ganske ret og flere af mine ældre venner, påpeger da også gang på gang at det først netop er nu, livet for alvor begynder. ”Du er stadig ung” siger de. Og ja, i forhold til dem på fyrre er jeg ganske vidst stadig ung, men hvad med dem på tyve?

Jeg begynder at tage mig selv i sjove observationer, der bevidner om ændringer på det mentale plan. F.eks. begynder mine veninder og jeg at anvende betegnelsen ”de unge” om folk der naturligvis er yngre end os. Det bevidner at vi ikke længere er en del af denne kategori. Samtidig har jeg oplevet at tanken ”er jeg for gammel til det” eller sætningen ”det er jeg for gammel til” sniger sig ind. Det kan være i forskellige henseende. Da snakken i år faldt på Roskilde Festival, var det simpelthen eneste korrekte betegnelse til at beskrive hvorfor syv dage i telt, uden bad og med mudder til knæene ikke længere var en mulighed.

Jeg har altid sat en ære i at fremvise mine lange ben, der da også stadig bliver luftet når lejligheden byder sig, dog ikke uden at stemmen ”er den mon for kort” når at snige sig forbi (jeg gør dog mit bedste for at ignorere den). I samme forbindelse har jeg også taget mig selv i, at hive ned i den (nok for korte) kjole flere gange i nattens løb.

Min gode veninde Signe er som I ved, netop begyndt at date en fantastisk fyr. Han er 23 hvilket naturligvis ikke skal være en forhindring for kærligheden, hvilket det heller ikke er. MEN alligevel tog jeg Signe i at konstatere ”han har altid været tiltrukket af ældre kvinder”. Ældre kvinder? Jeg kunne ikke lade være med at studse over hvornår vi var blevet det?

Som jeg før har fortalt her på bloggen, har jeg altid været sammen med mænd der var ældre end jeg. Faktisk har jeg aldrig været sammen med en på min egen alder eller yngre for den sags skyld. Førhen tænke jeg, at når jeg blev ældre skulle det være omvendt- så ville jeg begynde at date yngre mænd. En cougar kalder man det vidst i moderne termer.

Overvejelserne omkring denne plan er jo så, hvornår man er så gammel at man skal til at prøve ”ungt kød”?. En problematik er nok at jeg aldrig har været tiltrukket af unge fyre, jeg mest af alt betegner som drenge eller ”baby faces”. I min optik har en rigtig mand gerne skægstubbe, grå stænk samt et par linjer ved øjenkrogen- se det er sexet. Og sådan har jeg det altså stadigvæk, på trods af alderdommen indtræffer!

Anyway, som nyerhvervet single med trediveårs krise, begyndte jeg da at overveje om det for alvor var på tide at gøre noget ved planen. Hvis jeg skulle prøve at være sammen med en yngre mand sang muligheden da på sidste vers, bildte jeg mig ind. Jeg ved godt at yngre fyre, ofte ser det som en fræk fantasi at være sammen med en ældre kvinde (åh gud, det udtryk igen!). Alligevel kunne de negative tanker ikke lade være med at snige sig ind. Hvad skulle han dog ville med sådan en gammel krage?

Ikke desto mindre virkede det faktisk som om der var et marked for det. Gennem de sidste måneder, havde jeg flere gange oplevet (meget) unge fyre henvende sig i byen. Det overraskede mig virkelig. Fandt de mig tiltrækkende eller handlede det i virkeligheden om at prøve en ældre kvinde? Selvom muligheden havde været der, havde jeg alligevel ikke kunne føre idéen ud i livet, ikke endnu i hvert fald.

Gennem mit arbejde, har jeg den sidste tid været så privilegeret at skulle deltage i diverse festlige arrangementer. Således befandt jeg mig for nyligt, på en populær natklub i Aarhus. Det var stadig tidligt på aftenen og jeg mængede mig med personalet, der endnu ikke havde meget at se til. Bartenderen fik hurtigt den ganske glimrende idé at han kunne træne cocktailfærdigheder, hvorefter jeg kunne være dommer efter karakterskalaen (en udmærket fordeling hvis i spørger mig).

Således hyggede vi os i baren, mens jeg smagte diverse lækre cocktails. Jeg bemærkede naturligvis hurtigt hans charme, men bestemt også hans ungdommelige udseende. Hvad kunne han være, 22-23 år? Jeg undlod at spørge.

Men nu til det interessante. Hvor jeg normalt er en selvsikker kvinde, der ikke plejer at tage fejl af hvis en mand er interesseret i mig, kunne jeg simpelthen ikke tyde bartenderen. Hans alder gjorde mig simpelthen usikker. Jeg kunne ikke forene mig med at denne unge fyr skulle være muligt interesseret. I stedet slog jeg mig til tåls med, at han nok blot var en ”høflig ung mand” der var flink ved ”den gamle dame”.

Klokken var ikke langt over midnat, da jeg besluttede at det var tid til at komme hjem . Efter en hård måned med festligheder, kunne jeg simpelthen ikke udstå tanken om endnu en søndag med grumme tømmermænd- Når man fravælger byturen med tanke på konsekvensen, må man sgu for alvor være blevet gammel? End ikke et ungt stykke bartender kunne ændre på faktummet, at jeg følte mig træt.

Således gik turen hjem i seng.

Den næste dag kunne jeg ikke helt slippe tanken om den unge bartender. Babyface eller ej, så var han blandt de få i den aldersgruppe, jeg rent faktisk havde følt mig tiltrukket af. Kunne han have været potentiale for endelig at få afprøvet courgar-teorien?

Det generede mig, at jeg ikke vidste om jeg havde haft chancen. Jeg var vant til at vide hvor jeg havde mænd, men de unge skabte altså en vis usikkerhed som jeg bestemt ikke brød mig om.

Sagen måtte opklares. Godt skjult bag computerskærmen, var det mindre skræmmende. Her kunne det sgu være lige meget om jeg gjorde mig selv til grin. Efter kort FB-stalking poppede han op på skærmen. Han var nu stadig sød…og stadig ung. Meget ung skulle det senere vise sig. Klik klik, venne-anmoding afsendt. Fem minutter senere, accepteret. Så langt så godt.

Jeg startede ud med lidt ligegyldig chit chat, måske en enkelt blinke-smiley sneg sig ind her og der. Igen kom tanken snigende, svarede han blot den gamle dame af høflighed?

Der gik dog ikke længe før sagen var klokkeklar, ”alder er blot et tal” konstaterede han, efter at have besvaret mit spørgsmål om hvor gammel han egentlig var. Han måtte have fornemmet mit chokeret ansigt, på trods af skærmen i mellem os, da han afslørede sine blot nitten år (snart tyve som han hurtigt påpegede.) NITTEN ÅR! Min indre børnelokker panikkede.

Sjovt nok, besidder jeg jo ingen problemer den anden vej. En mand kunne snildt være ti eller sågar tyve år ældre end jeg, uden at de berørte mig. Det var bare noget andet den anden vej, ikke?

Måske jeg ikke egnede mig til det der cougar-dating?

Alligevel kunne jeg ikke styre min nysgerrighed på bartenderen, der naturligvis bedyrede at han var ”ganske moden af sin alder”.

Eftersom der var stor geografisk afstand mellem os, lå et muligt møde ikke lige om hjørnet. Det blev dog til en klar aftale om, at vi skulle ses igen en weekend i løbet af sommeren. Tiltrækningen var gengældt! Så må tiden vise, hvorvidt jeg rent faktisk får taget mig sammen og prøvekørt noget (meget) ungt kød.

Men hvad mener i egentlig? hvor går grænsen, hvis en sådan eksisterer? Er alder virkelig bare et tal? Hvad er den yngste I kvinder (eller mænd) har været sammen med?

Rigtig god søndag folkens 😉

13 tanker om “Er du en cougar…?

 1. Handler om hvor man begge er i livet og det kan være problematisk men igen det handler jo egentlig ikke om alder men så meget andet… Jeg har for meget krudt bag i til en ældre eller jævnaldrende vil 100 % foretrække en yngre partner/kæreste .. I sidste ende handler det om kemi og den psykiske og fysiske tiltrækningskraft som svar på den ene spørgsmål så må jeg sige at jeg er ikke så slem som Madonna og Jlo men slem nok til at det kan være funktionelt længerevarende i en provinsby langt væk fra Kbh og Hollywood 😉😘

 2. Jeg er 29 år. Da jeg var 18 havde jeg et kortere forhold til en kvinde på 32. Det var virkelig en oplevelse for mit yngre jeg og en tid jeg aldrig glemmer. Hun lærte mig virkelig meget, som jeg tror mine jævnaldrende kærester senere har nydt godt af. Det var det rene Miss Robinson

 3. Den største aldersforskel jeg har prøvet var da jeg var 31 da var jeg sammen med en på 21. jeg kan huske jeg synes det var helt vildt. men det var nu osse dejligt. de kan altså noget de unge

 4. den yngste fyr 22. – så 8 års forskel, hvis begge har lyst skal andres fordomme da ikke stå i vejen. Men man skal da bare gøre hvad man har lyst til – 🙂 . og igen er der forskel på folk nogle kan være modne selv om de er yngre. og nogle gange også det modsatte, men hvis man er tiltrukket af personen og kemien er gensidig synes jeg da klart du skal prøve det. hvad har du at miste ? 🙂

 5. Uhh det er bar at springe ud i det.. Det er faktisk overraskende hva det kan give med af erfaringer.. (De unge kan også lære fra sig)
  Så længe tiltrækningen er der og nysgerrigheden vakt, hvorfor så ikke give sig selv den mulighed.
  I sidste ende er alder altså bar et tal..
  Knus fra hende på 29, der selv oplevede en 19 årig på tæt hold i starten af året..
  Det bliver ikke sidste gang..

 6. uuuh… Som 23 årig, var jeg sammen med en kvinde på 46.. Og som 40 årig prøvede jeg en på 19..
  Hvis tiltrækningen er der, så er alt andet ligegyldigt, så længe der er rene linier imellem jer!

  Så go for it, live a little 😉

 7. Jeg tror man skal passe på med at fokusere for meget på alderen. Når det så er sagt, så kan jeg godt forstå at nogen tænker at en fyr eller pige er for ung hvis de befinder sig i alderskategorien 18-22, hvis man altså selv er omkring de 30 år eller ældre.
  Årsagen er naturligvis at en 20 årig simpelthen ikke er mentalt færdigudviklet som voksen. Særligt når det drejer sig om mænd. Så vidt jeg ved er mænds hjerner først fuldt udviklede ved 22-23 års alderen. Og det kan være grunden til at selv unge kvinder foretrækker mænd der er et par år ældre end dem selv.

  Noget andet er at “cougar” betegnelsen aldrig var ment til kvinder omkring de 30. Kvinder i den alder kan stadig vælge og vrage både blandt de yngste og ældre mænd. Snarere er betegnelsen ment til kvinder i alderskategorien 40+ som ikke længere har planer om at få børn, men i stedet er på udkig efter et “boytoy” under de 30.
  Og hvis du overvejer det nærmere, så ville du nok heller ikke syntes at det var så grænseoverskridende hvis du selv var 40 og han var 30. Af den simple grund at i begge ville være fuldt ud voksne med tilpas meget livserfaring.

 8. Går ikke så meget op i alder selv.. Da jeg var 34, var jeg sammen med en på 21.. Da jeg var 21, var jeg sammen med en på 36.. Så en kort, bare sådan løst, da jeg var omkring 30.. Fandt aldrig ud af, om han 17 eller 27 år ældre end mig..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.