images

Er netop hjemvendt fra en fantastisk uge i sus og dus. Ferien var gået upåklageligt, M og jeg havde i den grad nydt turen og ikke mindst hinanden. Uden at gå for meget i detaljer kan jeg afsløre at ugen, udover en masse oplevelser, bød på romantiske middage, fingerflet i solnedgangen, fod-nus i hængekøjen og ikke mindst uhæmmet elskov. Oh yeah, en rigtig kæresteferie. Dette opsummerer vidst ganske fint den perfekte uge, jeg ikke behøver at tvære nærmere ud i ansigtet på staklerne, der har befundet sig herhjemme i vinterkulden!

Anyway, hvorfor ikke bare fortsætte hvor vi slap sidst? Forrige uge snakkede jeg som bekendt, om en af mandens ”uskrevne” hemmeligheder, nemlig at han tænker på andre kvinder under sex (fik du ikke læst med, kan indlægget findes HER)- Sorry guys!

Når man tilbringer en hel uge i hinandens selskab, som M og jeg netop havde gjort, er der rig lejlighed til de mere dybe samtaler. Specielt på den lange flyvetur, kan det blive svært for den stakkels mand at undslippe. Jeg udnyttede naturligvis chancen for at udfritte min kæreste yderligere, om flere af livets store spørgsmål eller som jeg har valgt at kalde det: Mandens hemmelighed.

Vi havde ikke siddet længe i flyveren, inden jeg påbegyndte hvad der lød nogenlunde således: ”Skaaaaaat, du ved, det der vi talte om med at mænd tænker på andre kvinder når de har sex med kæresten…” Et halvkvalt suk undslap M, inden han gryntede ”hmmm?”, hvilke måtte tolkes som et ja. Jeg fortsatte ufortrødent ”Hvad kan du egentlig ellers fortælle om mænd? Altså om de der små indforstået hemmeligheder, som i ikke deler med kvinderne?”

Træt kiggede min kæreste på mig, så tilbage på den lille skærm hvor Bruce Willis netop var tonet frem, hvorefter han trykkede pause og pillede høretelefonerne ud af ørene. Han vidste på forhånd kampen var tabt, flugtforsøg var ikke en mulighed og Bruce måtte således vente lidt endnu med endnu engang at redde planeten.

M begyndte at se eftertænksom ud. Jeg er ret sikker på at min kæreste, på den ene side følte sig som lidt af en forræder for endnu engang at skulle udlevere ”broderskabet” og samtidig også var ganske bevidst om, at han balancerede på en hårfin grænse. Alt hvad han fortalte, kunne hurtigt give bagslag hvis ikke forsigtighed blev udvist, og M gjorde derfor altid meget ud af under disse samtaler, at påpege at sagerne naturligvis var ”anderledes med mig”. Nu var jeg dog, som I nok har regnet ud, temmelig hårdfør og samtidig langt fra naiv. Efter at have tillagt mig en del erfaring gennem årene, følte jeg mig efterhånden temmelig bevidst om hvordan mænd og kvinder hver især fungerede. Sidst men ikke mindst, var jeg stor tilhænger af opfattelsen ”man skal ikke spørge, hvis man ikke kan tåle svaret”.

Faktisk satte jeg stor pris på, at min kæreste og jeg kunne have disse åbne samtaler, der måske for mange par hurtigt ville blive for meget af det gode. Jeg følte det styrkede os i tillid og fortrolighed. Allervigtigst gav det en masse stof her til bloggen, samt muligheden for at sladre til mine medsøstre.

M havde funderet et stykke tid, da han endelig åbnede munden. ”Tja, det er jo almen kendt blandt mænd, at I kvinder ikke kan tåle sandheden, hvilket afholder så mange fra at sige hvis de er utilfredse”.

Sandheden? Jeg havde håbet M havde været en smule mere kreativ og kommet med noget saftigt. Det var da absolut ingen hemmelighed at manden ofte frygter kvinden, og sjældent tyer til sandheden hvis det kan få ham i fedtefadet. Jeg skulle netop til at påpege min utilfredshed, men han kendte mig for godt og kom i forkøbet. ”Lad mig nu lige tale færdig. Jeg mener ikke sandheden generelt” begyndte min kæreste uddybende. ”Jeg mener sandheden i sengen. Hvis der f.eks. er noget vi ikke bryder os om at kvinden gør, er der rigtig mange der ikke vil sige det, fordi I simpelthen ikke kan tåle det. Kvinder bliver SÅ fornærmet hvis de modtager kritik i sengen”. Jeg tyggede en smule på modtagne information og kunne samtidig ikke lade være med at tænke på hvor positivt stemte mænd selv ville være over at modtage kritik i sengen alla ”du slikker fisse som en græsslåmaskine”, eller hvad man nu kunne finde på…

Jeg besluttede dog at lade ironien hvile og i stedet lytte, trods alt havde jeg selv bedt om det. ”Okay, vil det sige at hvis kvinden gør noget i sengen som manden ikke bryder sig om, vil han ofte undgå at sige det og bare tage imod?”. M svarede uden forbehold ”ja! Altså såfremt det er til at holde ud. Måske man endda stønner lidt ekstra højt, i håbet om at det snart er overstået”. Er højlydt grin undslap mine læber. Min kærestes ligefremhed, mindede umådeligt meget om en situation de fleste kvinder nok kender til, nemlig når en orgasme fakes.

”Det er simpelthen ikke besværet værd at sige til hende hvis noget ikke er godt. I bliver altså virkelig fornærmet” understregede M endnu engang og påpegede, ”desuden risikerer man at legen stopper, hvilket jo ikke er ønsket bare fordi hun ikke kan give et ordentlig blowjob”. Min kæreste var endelig kørt varm og fortsatte ”nu jeg tænker over det, er det faktisk sådan med flere ting i sengen. Der er også mange mænd der ikke tør dele deres fantasier med konen af frygt for reaktionen. F.eks. tror jeg ikke der er den mand som ikke drømmer om en trekant med to kvinder, men det er de færreste der tør indrømme det”. Dette var ikke banebrydende information for mig, men lige på dette punkt mener jeg nu at manden selv har et ansvar. Kvinder undervurderes ofte i lyst og fantasi, og jeg tror mange mænd ville blive overrasket, hvis de rent faktisk åbnede op og forsøgte at dele deres fantasier med konen derhjemme. Her skal mænd sgu lade være med at være så vattet, der er masser af kvinder som ikke fortjener at blive udstillet som den frigide husmor, mænd ind i mellem gør dem til. Ofte tror jeg at kvinder, måske især den gængse husmor, savner at manden tager initiativ og er mere eksperimenterende i sexlivet.

M og jeg snakkede lidt frem og tilbage om sagerne, hvor vi yderligere fandt frem til at mænd også savnede at kvinder var bedre til at sige hvad de gerne ville have. Jeg tror så sandelig at M havde ret, når han sagde at mange kvinder er for dårlige til at sige hvad de godt kan lide, hvilket er en skam. Som min kæreste hertil påpegede, er mænd vilde med kvinder der tør sige hvad de gerne vil have i sengen. Samtidig opfatter manden, modsat kvinden, sjældent dette som kritik, han vil nemlig gerne lære således at han kan tilfredsstille hende bedst muligt.

”Det er så frækt at vide at man tilfredsstiller hende. Eftersom vi alle er bygget forskelligt er det jo individuelt hvad der virker for jer hver især. Jeg synes kvinder er alt for dårlige til at fortælle os hvordan i gerne vil have det. Det kan altså ind i mellem være svært at navigere rundt i” fastslog M. Jeg tror han havde helt ret i denne opfattelse. Det var ikke nogen hemmelighed at min kæreste er en ”lystig fætter” der absolut ikke havde ligget på den lade side. Så noget erfaring havde manden trods alt tillagt sig gennem årene. Samtidig var han nu langt fra den første jeg havde hørt beklage sig over at kvinder ikke turde sige hvad de ville have. På et punkt var vi dog uenige. Hvor jeg var af den opfattelse, at der i kvindens ungdomsår ofte er en dominerende usikkerhed, der gør at hun endnu ikke tør give udtryk for hvad hun gerne vil have, modnes hun til gengæld med alderen, begynder at hvile mere i sig selv og bliver på den måde også bedre til at fortælle manden hvad hun ønsker fra ham. M var som sagt af en anden opfattelse. Eftersom han var en generation ældre end jeg, var det ofte kvinder på hans egen alder eller ældre som han primært havde beskæftiget sig med. Min kæreste påstod at kvinder omkring hans alder, havde en tilgang til sex der var langt mere lukket, tilbageholdende og knapt så eksperimenterende, end han oplevede med min generation. Ifølge ham var flere ting ganske udelukket, og slet ikke noget man ville vove at tage op til diskussion.

Dette skal jeg jo ikke gøre mig klog på, og M kunne naturligvis også kun tale ud fra egen erfaring. Igen er det jo i virkeligheden nok meget individuelt. Mon ikke en kvinde på 25 kan være lige så frigid, som en kvinde på 40 kan være frisindet?

Anyway, skulle man tro min kæreste og hans omgangskreds (for JA, mænd snakker), var der enighed om at:

  • Kvinder er for dårlige til at modtage kritik i sengen. I stedet for at blive fornærmet skal de forsøge at være mere åbne overfor at lære nyt, således at oplevelsen bliver bedst mulig for begge parter. Desuden er vi alle forskelligt indrettet og man kan således ikke bare gå ud fra, at hvad der var dejligt for eksen, også er det der fungerer for denne mand.
  • Mænd frygter at dele fantasier med deres bedre halvdel, og vil ikke risikere at blive afvist eller skabe sure miner. Hertil mente jeg dog, at det lige så meget er hans ansvar at mande sig op, og havde tillid til at kvinder altså ikke er så fantasiforladte eller kedelige som de ind i mellem fremstilles. Hvor intet vover intet vinder.
  • Kvinder skal være mere åbne omkring hvad de gerne ville have i sengen. Mænd er ikke tankelæsere, og synes faktisk det er rigtig frækt med en kvinde der tør ytre hvad hun vil have. Det udstråler modenhed og selvtillid. Han ønsker at gøre det så godt for hende som muligt, og modsat kvinden tager manden ofte kritik til sig som lærepunkter, fremfor at lade sig fornærme.

Jeg satte pris på min kærestes åbenhed, han havde gjort det godt. Og med stof til eftertanke, var jeg efterhånden villig til at lade ham vende tilbage til Bruce Willis, der efterhånden havde ventet længe nok. Vi kunne jo heller ikke risikere at meteoren nåede at ramme jorden, bare fordi jeg absolut måtte kende alle mandens hemmeligheder.

Eftersom det gennem samtalen, utallige gange blev understreget at alle disse generaliseringer naturligvis ”overhovedet ikke var tilfældet med mig”, måtte jeg vel gå ud fra at jeg snarere var undtagelsen end reglen .

Men han turde vel heller ikke sige andet 😉

Author

Write A Comment