Brevkassen: Jeg har svært ved at få udløsning…

Et af de første spørgsmål jeg modtog til Brevkassen omhandlede et ”problem”, der ikke så ofte er fokus på. Til gengæld er modsætningen hertil en omdiskuteret klassiker. Nemlig det at få udløsning for tidligt. Sjældent hører vi om den omvendte problemstilling, og jeg fandt derfor spørgsmålet interessant at undersøge nærmere. Læseren døjer med det, nogle måske vil betegne som et luksusproblem. Han har svært ved at komme. I lyset af dette, vil han gerne vide mere om kvindens holdning til problemet. Kan det blive for meget for hende hvis samlejet varer for længe? Har hun måske lyst til at stoppe men frygter at sige det, når nu han endnu ikke er kommet?

Jeg vil starte med at kortlægge mine egne tanker omkring emnet. Først og fremmes har jeg altid tænkt, at hele forventningen til mandens orgasme er lidt underlig. Når det kommer til sex, er der ofte tilknyttet en idé om, at samlejet først er definitivt afsluttet når manden har fået udløsning. Selvom mange mænd heldigvis vægter kvindens orgasme højt, er det alligevel sådan at det er mandens klimaks der er den store finale. Hvor tit oplever man at sex ender efter hendes orgasme? Det tænkte jeg nok.

Med denne almene tilgang til sex, medfølger således en forventning om at manden skal komme hver gang. Det vil sige at får han ikke udløsning, er akten ikke færdiggjort og bliver ufuldendt. Dette er ikke min personlige holdning, men synes bare at være den generelle opfattelse. Vi er ”opdraget” til det er sådan det skal være.

Selvom jeg ikke selv har den store erfaring med faste partnere der ”led” under dette problem, ved jeg at det langtfra er unormalt.

I kender allerede min gode veninde Lotte. Jeg husker engang, hvor vi netop drøftede emnet. Min veninde havde nemlig en kæreste som havde svært ved at komme. Han kunne blive ved meget længe, og ofte endte det ikke med udløsning. Lotte var frustreret, hvilket jeg tror de fleste kvinder ville være. Årsagen- hvis han ikke kommer, må det betyde at det er os der ikke har været gode nok. Netop fordi mandens klimaks forbindes med afslutningen på ”projektet”, føles det ufuldendt hvis ikke det ender med et brag eller sprøjt om man vil. Kvinden ender med ikke at føle sig kvindelig nok, da de dyrebare dråber jo er den endelige bekræftelse og hans anerkendelse af hende. Det er klart en fejlopfattelse at manden ikke tænder på sin kvinde, bare fordi han ikke kommer. Desværre bliver konklusionen ofte, at hun tror det er fordi hun ikke er god eller lækker nok, en tankegang vi kvinder mestrer til perfektion. Rigtig ærgerligt for begge parter. At hun opfatter tingene sådan, smitter jo desværre af på ham, der i sidste ende føler sig mindre mandig, når han mærker hendes skuffelse. Er først de tanker på spil, kan spiralen være svær at bryde. Sex er som bekendt meget psykisk, og det kan den vej ende med at lede til fysiske skavanker som manglende erektion eller problemer med at få udløsning. For at vende tilbage til ugens spørgsmål, ønskede læseren at vide mere om hvad kvinden tænkte om problemet. Kan sex vare for længe? JA.

Kender i de famøse engangsknald hvor klokken pludselig er fem om morgenen og branderten for alvor er slået ind? Her taler erfaringen klart for at mænd der har drukket for meget, ofte får svært ved at komme. Endnu værre er det, at de i denne tilstand bliver ulideligt opsatte på projektet. Her kan sex godt gå hen og blive langtrukkent kan jeg afsløre. Han ligger der i timevis og okser løs. Begge parter tænker frustreret ”kom nu for helvede”, og mens hun stønner højere og højere for at ”skubbe” ham i mål, får han blot mere og mere gummipik mellem benene. Ikke en skid sker der. 

Jeg forestiller mig at det kan være et ubehageligt problem for de mænd der har svært ved at komme, netop grundet den store forventning der er til hans orgasme.

Årsagen til problemet kan selvfølgelig være mange, og af både fysisk og psykisk karakter. For at udelukke den fysiske del, kan en god idé jo altid være at opsøge læge. Den psykiske del er mere tricky. Læseren skriver at erektion ikke er et problem, men at han har svært ved at slappe nok af til at komme, hvilket vidner om en psykisk stressfaktor. Netop dette kender jeg selv alt for godt. De første mange år af mit sexliv, levede jeg nærmest uden orgasme. Det var ikke et problem når jeg var alene, men sammen med en partner syntes det umuligt. Mens manden gjorde alt hvad der stod i hans magt for at det skulle lykkes, stressede det mig blot endnu mere. Det store fokus der var på at få mig til at komme, gjorde det umuligt for mig at slappe af og naturligt udeblev orgasmen. Som vi efterhånden har lært, er vejen til klimaks netop at kunne slappe af og give sig fuldendt hen.

Anyway, selvom kvinder måske nok ikke efterstræber ”to ryk og en aflevering”, så kan sex altså bare godt komme til at vare for længe og ja vi ønsker naturligvis at han afslutningsvis kommer. Til spørgsmålet om hvor vidt en kvinde kan frygte at sige stop fordi han ikke er kommet, tror jeg også svaret er et rungende ja. Igen hænger det sammen med hendes egen opfattelse af at sex skal afsluttes med hans orgasme, hvilket er det der bekræfter at hun har været et godt knald. Det er således ikke blot en frygt for at skuffe ham, men handler ligeså meget om hendes eget ego og selvopfattelsen.

For at komme evt. løsninger på udeblivende sædafgang nærmere, måtte jeg ty til lidt research. Det viser sig faktisk at ikke så få mænd lider af problemet. En af de faktorer der beskrives som mulig årsag er kraftig stimulation, hvilket jeg selv har oplevet. Husker i min fantastiske vibrator Pinky? Her oplevede jeg hvorledes hånden pludselig ikke længere var nok. Jeg var nemlig blevet vant til vibratorens kraftige stimulation. Såfremt overstimulation er årsagen, er forslaget her at man forsøger sig med langsomt at vænne sig til mildere stimulation. Dette kan f.eks. gøres ved at anvende modsatte hånd end normalt eller at bruge et par fingre fremfor hele hånden under onani. Målet med denne træning er at vænne sig til svagere stimulation, hvilket kan føre til større sandsynlighed for udløsning under samleje.

En anden mulighed er at have mere fokus på forspillet, der er en stor del af succesfuld sex. Brug lang tid på at udforske din partners krop, og varm hinanden godt op. Ofte er det sådan, at jo længere tid der er brugt på forspil jo hurtigere vil han komme når selve akten går i gang.

I bund grund tror jeg at den største faktor er at lære at slappe af. Det er lettere sagt end gjort, men det handler om at forsøge at fjerne fokus fra jagten på orgasmen og være mere til stede i nuet. Nyd det der sker lige nu og her, dyrk hinanden og lad være med at tænke på hvordan og hvornår det ender. Begynder tankemylderet ”jeg skal komme, jeg skal komme!”, kan man lige så godt skyde en hvid pind efter den orgasme.

Som bonusinfo kan jeg lige tilføje at have læst at mænd der har svært ved at komme, ofte har svært ved at give slip følelsesmæssigt og seksuelt, både i og uden for sengen. Den kan man jo lige dvæle lidt ved i sine overvejelser, såfremt det er et problem man døjer med.

Sidst men ikke mindst, er der jo altid klassikeren med selv lige at give det sidste nap med. Føler man at det har været længe nok og mærker presset stige kunne man trække sig ud, spille den af og evt. føre den ind igen lige inden klimaks. Denne metode er da før set anvendt, og jeg tænker ikke det er noget der gør den store forskel for kvinden.

Jeg håber emnet er blevet berørt på en måde der kan give stof eftertanke. Jeg har i hvert fald forsøgt at give mit besyv med, ved en reflekterende og alsidig tilgang. Om indlægget er løsningorienteret vil nok være meget individuelt, og hvor ville det dog være nemmere hvis vi alle fungerede ved hjælp af de samme knapper (og måske en smule kedeligt). Samtidig synes jeg det er værd for os kvinder at lære, at selvom han ikke får udløsning er der ikke noget galt med os. At aflive denne myte, er nok et stort skridt på vejen til også at afhjælpe problemet, i hvert fald når det kommer til det psykiske pres der kan være med ”normalitetens” forventninger eller opfattelse af hvordan tingene bør være.

3 tanker om “Brevkassen: Jeg har svært ved at få udløsning…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.