billevennerSom det blev nævnt i forrige indlæg på bloggen, har jeg egentlig aldrig haft det store imod at være single. Eneste problematik der kan være i forbindelse med singlelivet, er sådan set manglen på sex, nærvær og intimitet- Et naturligt behov vi alle besidder.

Mange mener, at som kvinde er det ikke et problem at gå ud og finde et tilfældigt knald når liderligheden melder sig. Det kan de have fuldstændig ret i. MEN, det er bare ikke altid at man har lyst til et tilfældigt knald.

Bevares, et engangsknald kan da være dejligt til tider, men det kan sgu lige så ofte ende knapt så vellykket. Det kan især være tilfældet hvis man befinder sig i en ordentlig brandert (som igen, ofte er forbundet med engangsknald!). Måske kan man ikke engang huske det dagen derpå? Måske falder man i søvn midt i akten (det er faktisk sket en gang eller to!) eller også virkede hans værktøj bare ikke lige som det burde, oven på de ti store fadbamser!

Jeg har derfor altid været stor fan af det, man betegner som bollevenner. I mine singleperioder, har jeg flere gange haft en ”fast” mand, som jeg så igennem længere tid.

Fordelen ved en bolleven er at man ved hvad man får. Man lærer hinanden at kende seksuelt og kan på den måde opfylde hinandens behov og måske endda, udforske nye lyster sammen. Jeg synes selv jeg har været heldig med mine bollevenner, og flere har været mænd jeg også kunne hygge med til en god film, eller putte med hele natten. Disse ting er som sex, ofte en mangelvare i singleland!

”Men får du ikke følelser i klemme?” eller ”den slags bliver da alt for kompliceret?” spørger flere veninder. Og jo, ind i mellem har de såkaldte bollevens-forhold bragt problemer med sig. Derfor tror jeg også det er vigtigt, altid fra start, at fastlægge hvad det er man sammen har gang i. Men er det virkelig så simpelt? Nej selvfølgelig er det ikke det. Kunne vi mennesker blot styre vores følelser med en tænd/sluk knap, ville verden godt nok være et dejlig ukompliceret, men meget kedeligt sted!

Således er det hændt at mine bollevens-forhold ind i mellem er mundet ud i et kæresteforhold, andre gange har den ene måtte skuffe den anden.

Når jeg i dag tænker tilbage på mine bollevenner, er der især tre der står klart i erindringen. Disse tre “forhold”, vil jeg betegne som optimale indenfor genren. 

En ting de alle havde til fælles, var at de var virkelig gode knald- naturligvis på hver deres måde. Sex er den vigtigste forudsætning for et sådan forhold, da det jo hovedsageligt er essensen af det.

Min første bolleven er nok en af de mænd jeg i mit liv har haft det særeste, men også længste forhold til. I dag, mere end tolv år efter det hele begyndte, er vi faktisk hinandens bedste venner. Det er ham I kender som Kammeraten. Jeg husker især hvordan hans evne til at knalde igen og igen og IGEN, naturligvis betagede mig. Kammeraten og jeg kunne give den gas i timevis, til vi begge var badet i sved. Eftersom jeg var ganske ung da vi først mødtes, var han blandt det første rigtig gode sex jeg fik. Forholdet stod på on and off i flere år. Når vi begge var single, søgte vi altid tilbage til hinanden. Med tiden udviklede forholdet sig naturligt og vi lærte hinanden rigtig godt at kende. Pludselig var der ikke blot sex mellem os længere, og vi delte dybe og fortrolige hemmeligheder. Når alt kommer til alt, er han måske den mand der i dag kender mig bedst?

Med tiden skete, hvad der måske var uundgåeligt. Den ene blev forelsket og jeg kan afsløre, at det ikke var mig. Herefter fulgte en lettere kaotisk periode hvor jeg indså at ville jeg beholde en god ven, måtte det seksuelle stoppe. Selvom det de første år var svært for ham at acceptere, lindrede tiden hans følelser. Vi fik begge nye kærester, og med årene endte vi altså med at blive hinandens bedste venner. Som sagt stoppede det seksuelle mellem os for mange år tilbage, og jeg har ikke siden set tilbage på den del af vores forhold.

Den næste “forhold” jeg tænker tilbage på, var af en ganske anden type. Dette var nok mit mest optimale forhold af slagsen, fordi vi begge formåede at holde følelser ude af det. Med frygt for at blive lynchet, må jeg indrømme at hvad der nok gjorde os til de perfekte bollevenner var at han allerede havde en kæreste. Således var stilen lagt fra start, her kunne aldrig blive mere. Forholdet stod på et års tid. Jeg var enormt tiltrukket af den her mand, som jeg havde meget lækker sex med. Ind i mellem så vi sammen et par film eller delte et par flasker vin. Vi kunne hygge os sammen, men delte ikke dybe lidenskabelige hemmeligheder og der opstod aldrig tvivl om, hvad det var vi sammen havde. Med tiden gled forholdet naturligt ud, og stoppede helt da jeg fik en kæreste. Der var aldrig noget drama forbundet med det.

Den sidste bolleven, havde jeg for blot et par år siden. Man kunne døbe ham Den følsomme elsker. Dette forhold var egentlig ganske særpræget, når jeg tænker tilbage på det. Denne mand kom ind i mit liv i en tid, jeg vil betegne som en meget svær periode i mit liv. Jeg havde netop opgivet, hvad jeg i mange år troede var mit livs kærlighed og med Den følsomme elsker, fik jeg et kort øjeblik mulighed for at glemme noget af den smerte der omsluttede mig. Det der gjorde vores forhold særpræget, var den tydelige mangel på kemi. Når vi talte sammen, følte jeg ganske enkelt at vi befandt os i to forskellige verdener. Jeg vidste fra begyndelsen at her ikke var chance for at få følelser i klemme, vi var alt for langt fra hinanden. Alligevel gav den her mand mig mere end blot sex. I en tid der for mig var sårbar, omsluttede han mig med søde ord, kærlige berøringer og blide kys. Kort sagt, han gav mig præcis hvad jeg havde brug for. Selvom mit hjerte måske nok var et andet sted, hjalp det. Problematikken i relationer som denne, kan være at man ubevidst kommer til at udnytte andre. Det lyder brutalt og jeg tror/håber aldrig at vi mennesker bevidst ønsker at udnytte andre. Men set i bakspejlet vidste jeg ret hurtigt at han havde fået følelser i klemme. Alligevel var jeg ikke klar til at slippe ham, på trods af at der aldrig ville blive mere mellem os. Jeg havde stadig brug for ham. Som I nok kan regne ud, endte dette forhold ikke særlig godt. Ser jeg tilbage, ville jeg ønske jeg havde været mindre egoistisk overfor mine egne behov, og sat ham fri langt tidligere. Forhåbentlig lærer vi alle af vores fejl.

Der er altså mange forskellige former for bollevens-forhold, og selvom ingen af de her nævnte mænd har været kærestepotentiale, har jeg holdt af dem alle på hver sin måde. Mine bollevenner har givet mig meget i de perioder i livet, hvor der ikke har været en kæreste. 

Nogle vil måske mene at denne tilgang til sex, er en smule kynisk. Jeg har flere veninder der simpelthen ikke har kunne forstå disse forhold og jeg tror heller ikke det er for alle. Man er nødt til at være af en støbning, hvor man formår at adskille sex og følelser.

Jeg tror man skal tænke på en bolleven som en slags forretningsaftale. Det er vigtigt at linjerne er fuldstændig klargjort fra start, og herefter er det såmænd blot at nyde hinanden så længe det nu er aktuelt. Begynder den ene at få følelser i klemme, er det en god idé at afslutte forholdet hurtigst muligt….

Author

4 Comments

  • Det er helt normalt at kvinder tiltrækkes af “badboys”.

 1. Spændende læsning.

  Jeg har selv prøvet et par bolle forhold. Og set i bakspejlet så knytter man sig følelsesmæssigt altid tættere sammen end oprindeligt tiltænkt. Hvilket ikke er overraskende, da vi biologisk set er skabt til at knytte bånd til den person vi har sex med, over en længere tidsperiode.
  Og selv om jeg er blevet nogen oplevelser rigere med de bolleforhold jeg dyrkede, så overvejer jeg om det ikke ville have været endnu bedre at have et “rigtigt” forhold i stedet.

  Hvorfor nøjes med et bollevens forhold, hvis man i stedet kunne bruge tiden på en person som man ønskede at dele sit liv sammen med? En bolleven vil altid ende med at være en utilfredsstillende lappeløsning, eller en kortvarig affære.

  • God i sengen Reply

   Det kommer vel an på hvad man søger? 🙂
   Jeg mener bare, at hvis man er single og nyder tilværelsen sådan er et bollevens forhold en ganske glimrende løsning, da det ofte er bedre (fordi man kender hinanden), end simple engangsknald 😉

Write A Comment