”Ja til sommer er det jo så et år siden at jeg har haft sex”.

Teen stod ud af mine næsebor, og mundede samtidig ud i et seriøst hosteflip, som det tog mig flere minutter at komme over. Da ilten igen fik lov at passere til hjernen, gav sætningen stadig genlyd i mit indre.

De chokerende ord var netop kommet ud af min kære veninde Signes mund.

”Det er sgu da ikke et år siden. Hvad med…” mumlede jeg kort, for derefter at gå i stå.

Ved nærmere eftertanke var det faktisk længe siden, at Signe og jeg havde talt om sex. Mænd jovist, men nu jeg tænkte over det, var det nok nærmere været min venindes karriere, der havde fyldt den senere tid.

”Det jo sindssygt!” fik jeg derfor udbrudt. Og mente det.

Jeg ved godt at der endnu var et halvt år til sommer, men Signes fremlægning af situationen, fik det ikke just til at lyde som om, at sex var noget hun havde planer om lige foreløbig.

Og jeg mener, et halvt år var sgu da også længe, ikke?

”Jeg gider bare ikke spilde tiden på ligegyldige knald længere. Ærlig talt så er min tid for kostbar” svarede Signe, kort for hovedet.

”Så det er simpelthen af egen fri vilje at du ikke har dyrket sex i menneskealder?” kunne jeg naturligvis ikke lade være med at spørge. Også selvom jeg udmærket vidste at området kunne være faretruende.

”Ja det er det faktisk. Alle kan da få sex hvis de vil. Jeg gider virkelig ikke meningsløs sex mere. Nogle kan måske gøre det, men ikke jeg.”

Skulle jeg føle mig truffet over Signes konstatering, der så tydeligt var møntet på mig? Jeg trak på skuldrende, i grunden havde min veninde jo ret.

Mens nogle mennesker kunne dyrke sex uden følelser eller relation, havde jeg dog erfaret, at der var mange som ikke adskilte sex og kærlighed. For dem var de to, nu engang dybt forbundet.

Faktisk var det ikke så meget Signes opkald, der for alvor fik mig til at fundere over et sexløst liv. Nej det var nok nærmere kombinationen af opkaldet, og så det jeg modtog få dage senere.

For et sted mellem fodringen af sin skrigende baby (igen havde jeg røret en halv meter fra øret), og snakken om Gurli Gris, formåede min veninde Sarah pludselig også at chokere mig.

”Ja her den X/X er det jo så to år siden jeg har haft sex” udbrød hun ligegyldigt, og fuldstændig ud af kontekst.

Jeg gik ud fra at Sarahs konkrete datohenvisning betød, at det var her baby var blevet lavet.

”Det jo helt vanvittigt. Det må vi få gjort noget ved. NU” var min umiddelbare reaktion.

Som også Signe havde gjort det, syntes Sarah selv at tage ganske let på de chokerende omstændigheder.

”Nah. Det er nu ikke noget jeg savner. Hvem ved måske en dag?”

”Måske en dag!” gentog jeg skingert ind i røret og fortsatte ufortrødent:

”Hvad fanden er det her. Du lyder som en 80årig gammeljomfru. Ja du fik et barn. Men du har vel stadig lov til at dyrke sex?”

Mit toneleje var her steget til højere decibel end planlagt, og jeg indrømmer gerne at jeg var røstet. Og kortvarigt mundlam (ja det hænder!)

Hurtigt greb jeg det billigste trick jeg kendte, nemlig nostalgiens uransagelige virkemiddel.

”Husker du sommeren for to år siden? Vi to aftalte at det skulle være ’summer of love’ og at vi bare skulle knalde igennem”. ‘

Pånær Baby, som stadig pludrede i den anden ende, var der nu stille i røret. Jeg forestillede mig Sarah nikke længselsfuldt, mens hun gled tilbage til en anden , en simplere tid.

Nemlig til dengang vi to single girls, havde aftalt at den kommende sommer, skulle fyldes med skønne mænd og fantastisk sex. Summer of love.

”Og hvad skete der så?” spurgte jeg pædagogisk og fortsatte, som kendte min veninde ikke allerede svaret.

”Du blev gravid ved første knald”

”Ja ja” mumlede Sarah stille. ”Men du fik da en kæreste først. Det var da heller ikke en del af planen”

Jeg rullede med øjnene. Hvor typisk af min veninde og huske de mindre detaljer.

 ”Ja, men det er heller ikke pointen. Pointen er at jeg stadig dyrker sex” forsøgte jeg halvhjertet at redde situationen.

”Jeg tror slet ikke jeg kan mere. Det føles næsten som den første gang” forklarede Sarah nervøst.

”Pjat med dig. Det er som at cykle, du glemmer det aldrig. Medmindre du har tænkt dig at fortsætte ud af det spor for evigt selvfølgelig” opmuntrede jeg. Der var stadig håb.

Næste weekend, drinks og dance?” kunne jeg ikke lade være  at slynge ud, også selvom jeg udmærket vidste at det aldrig ville blive en realitet.

”Ej sådan noget skal altså planlægges i god tid” svarede Sarah mor-agtigt (men det var hun jo også)

”Finno. Lad mig vide hvornår. Så sætter jeg kryds i kalenderen”– Så let skulle hun heller ikke slippe.

”Jeg finder ud af noget. Men jeg skal altså ikke knalde! Bare lige en cocktail eller to” fastslog Sarah hårdnakket.

”Vi får se” mumlede jeg, og lagde røret på.

Det glædet mig at min veninde trods alt havde sagt ja til aftalen, også selvom hun ikke havde sat årti på!

Ét vidste jeg. Det kunne godt være at Sarah ikke længere mente at sex var en prioriteringssag. Men som det mindste blev det i hvert fald min mission, at få hende ud af huset. Og om ikke andet, så bare til en lille flirt…

Jeg mener to år! Come on…

 

 

Author

6 Comments

 1. Det den faktisk en meget normal følelse når man har babyer og små børn.. kvinden får behovet for nærhed opfyldt fra barnet og mænd fx barnets far er egentlig bare i vejen og irriterende krævende .. sexlyst er en by i Rusland kommer måske 3-4 gange om året hvor det bare ikke kan lade sig gøre 👎🏻.. derfor siger man også at de forhold der holder 2 år efter et barns fødsel holder meget længe

  • God i sengen Reply

   Ja. Jeg tror desværre at mange nybagte mødre kender denne sag. Netop derfor jeg fandt det så interessant at belyse. Tak for feedback, altid dejligt at høre hvad I synes derude 🙂

 2. Jeg elsker din skrivestil. Underholdende og humoristisk.
  Har lige kigget på dine første indlæg fra 2015. Det var sgu også sjov læsning

 3. Meget af det handler helt sikkert også om, at hvis ikke sex’en har været RIGTIG god, så kan den egentlig godt undværes. Det er klart, at denne erkendelse kommer i takt med ens alder stiger, men også ganske enkelt fordi det – før eller siden – går op for os alle, at ens partner ikke er den man vil dele resten af livet med.

  Lidt i forlængelse af Stinas indlæg kan jeg kun sige, at jeg selv i årevis levede i et næsten sexløst ægteskab. Det var først da den yngste (af 3) nåede de 6-6½, at jeg traf et aktivt valg. Det er nu 7½ år siden, og der har været et enkelt længerevarende forhold siden, men grundlæggende er vi en hel del mænd – kan jeg konstatere af bekendtskabskredsen – som bestemt ikke har tænkt os at ændre på civilstatus medmindre det virkelig er en person, som fejer benene væk under én. Vi har det nok for godt i vores eget selskab…

  Skøn og fantasifuld sex kan være fantastisk. Ingen fejl på det. Der er bare ikke den store lyst til at finde ind i et forhold medmindre man simpelthen ikke kan leve uden den pågældende – men hvem ved, hvad fremtiden bringer en dag. 🙂

  Tak for endnu et godt indlæg her på bloggen

 4. Hvor jeg dog bare kender det. Da jeg fik mit første barn dyrkede vi ikke sex i et halv år!!!! Mange var ikke glad 😉 Tak for et godt indlæg , rart at vide man ikke er den eneste

Write A Comment