pige ryge

Uanset hvor meget man hylder “singlehood”, kan vi nok alle nikke genkendende til at det ind i mellem kan blive en smule ensomt at bo alene eller være single! Misforstå mig ikke, for jeg elsker faktisk at bo alene og er også rigtig god til at nyde mit eget selskab. Således har jeg også altid stolt proklameret at jeg hellere vil være alene, end at “nøjes” (hvilket der efter min overbevisning er alt for mange i etablerede parforhold der gør… Ups!). Det betyder dog ikke at man i en sen nattetime, ikke kan savne en stærk mandearm at putte sig ind til.

Anyway, forleden aften kom jeg til at fundere over det at være single eller i hvert fald at bo alene, det hændte nogenlunde derfor:

Jeg var netop hoppet under dynen med en god bog, da jeg mærkede den velkendte ulækre fantastiske trang melde sin ankomst. Yep jeg havde lyst til en cigaret. Som bekendt var jeg allerede hoppet under den varme dyne, og tanken om at skulle bevæge sig ud på det kolde køkkengulv var på ingen måde tiltalende. Først forsøgte jeg at ignorere lysten, hvilket absolut ikke hjalp. Pludselig kom stemmen snigende (jeg var godt klar over det ikke var Jesper Fårekylling der her var igang). “Du kan sgu da bare ryge i sengen?”. Et usikkert “nej jeg kan da ej” svarede forsvarsberedt tilbage.

Normalt ryger jeg aldrig i mit soveværelse, det er helligt. Mit blik gled hen over alt tøjet, min stolthed, der sirligt hang fremme på bøjlerne. Blikket flakkede fra tøjet til køkkenet, og så tog fanden ved mig, hvorfor egentlig ikke? “Du bor alene, det er sgu da dit valg, ingen behøver vide det” lokkede stemmen igen. Som på tyvetogt nærmest sneg jeg mig ud i køkkenet, fiskede hurtigt et askebæger ned fra hylden og tog pakken (som efterhånden nærmere symboliserede Pandoras æske) under armen.

Jeg lænede mig tilbage i sengen, med en god pude i nakken og tændte tilfredsstillende op. Jeg ignorerede kattens dømmende blik, da den dovent løftede sig fra sin faste plads ved min side og fornærmet begav sig ud af rummet. Der sad jeg så, ganske lykkelig og funderede over de mindre tossede ting ved at bo alene.

 1. Det kan godt være det ikke er specielt lækkert men hvis jeg vil, kan jeg ligge i min seng og pulse en cigaret, ja faktisk tusind, uden andre indvendinger end kattens. (Det skal dog tilføjes at jeg røg den ene, og absolut ikke ser det som et fast ritual der bør gentages)
 2. Her bryder jeg muligvis mit “sisterhoods” grænse, når jeg afslører at vi kvinder faktisk elsker at spise eller endnu bedre, at snacke. Glem illusionen om at kvinders “pigeaftener” består af pudekamp iført frækt undertøj, det er nærmere en kamp om hvem der tømmer dip skålen først. Endnu et argument for hvorfor det er fedt at bo alene. Muligheden for at indtage et kilo Matadormix på sofaen, uden at skulle stå til regnskab overfor andre end vægten (hvilket er straf nok i sig selv!)
 3. Hvis jeg har lyst, kan jeg vandre rundt hele dagen i joggingtøj (tro mig, det udnyttes BIG TIME). Dette kan lade sig gøre uden nogen form for dårlig samvittighed, nå ja næsten. Som skør kattedame, kan man jo godt ind i mellem føle kræets fordømmende “tag dig nu sammen” blik. Møgdyr
 4. Jeg har en fetich (nå ja, sikkert mere end en)… Jeg elsker at se dårligt tv og er faktisk kæmpe skabsfan (indtil nu) af den engelske reality serie Geordie Shore. yep, showet om en flok stive englændere fra Newcastle, der skiftevis brækker sig, tisser på sig selv eller knalder i flæng er en af storfavoritterne. En kæreste påpegede engang at han simpelthen ikke forstod hvad mit forhold til det show bestod i, “en veluddannet kvinde som dig” mumlede han efterfølgende.
 5. Som vi før har drøftet her på bloggen er jeg storforbruger, muligvis på et unaturligt plan, af min kære vibrator Pinky. Bevares, onde tunger vil måske mene at Pinky ikke var nødvendig, hvis en kæreste var inde i billedet. Det kan jeg så fortælle jer at den er. Det er muligvis ikke alle mænd der vil være lige forstående omkring den daglige højtsummende lyd fra min side af sengen- Alene, bestemmer jeg selv.
 6. I begyndelsen af et nyt forhold, tror jeg de fleste kvinder kender til den magiske magt vi overordnet besidder. Denne gælder også i forhold til fjernbetjeningen. Med vores bedende dådyrøjne kan vi uden problemer foreslå Sex and the City, The Notebook, Dirty Dancing eller P.S. I Love You mens den stakkels forelskede mand smiler og anstrengt svarer “selvfølgelig skat”. Som i nok har opdaget, forsvinder denne magt med tiden og på et tidspunkt kommer det til en indædt kamp om hvorvidt der står Champions League eller Say Yes to the Dress på menuen. Sidst når i måske til et kompromis alla Braveheart eller Armageddon. Alene kan jeg sumpe til kvalmende chick flicks når lysten melder sig (hvilket nok er oftere end jeg vil indrømme!)
 7. Jeg behøver ALDRIG lave mad. De færreste mænd ville nok kunne acceptere mit mærkværdige forhold til f.eks. aftensmad. Jeg skal dog erkende at der med årene har sneget sig en lyst ind til at eksperimentere med retter, og lave lækker samt sund mad. Men jeg må indrømme at som single ender måltidet altså bare ofte med omelet, købesalat, rugbrød eller (God forbid) pizza…
 8. Som skribent og kreativ sjæl (ynder jeg i hvert fald at fortælle mig selv), er det ofte i de sene nattetimer kreativiteten melder sin ankomst. Således kan jeg ind i mellem let fordybe mig i en tekst og klokken kan hurtigt snige sig hen og blive tre-fire stykker før det bliver sengetid. Alene behøver den dårlige samvittighed ikke at melde sig overfor andre end mig selv, og ingen prikker mig på skulderen for at høre om jeg “ikke snart kommer i seng”
 9. Næste punkt er muligvis af lidt mere intim og unødvendig karakter, og dog en nydelsesfaktor der er vær at tage med. Jeg har altid været meget opmærksom på, at mine kærester naturligvis skal have en ren, lækker og altid glat kæreste. Tja, det sørger jeg naturligvis stadig for, når der er sex i farevandet. Men come on, det er bare lige knap så ofte at skraberen behøver komme i brug som single! Det sker faktisk også at der går en dag hvor jeg ikke går i bad (Yes grose I know, who’s gonna check?)
 10. Sidste og muligvis vigtigste punkt- Jeg kan spille så HØJ musik som jeg vil! Dengang jeg boede sammen med min x, hændte det ofte, at han (når han ikke troede jeg bemærkede det) sneg sig til at skrue ned for min meget høje musik. Det kunne være under hovedrengøringen, eller når jeg var i bad. Uacceptabelt. Sagen er den,  jeg ELSKER musik, og den skal bare brage der ud af!

Nogle vil måske se mit forsøg på at fremhæve singlelivets glæder, som et patetisk forsøg på at redegøre for at singlehood er bedre end parforhold. Næ, ikke nødvendigvis. Men jeg har nu engang lært at vi altid skal se på de bedste sider af enhver situation. Som Jesus sagde, “always look on the bright sight of life” (eller var det Python?)

Author

3 Comments

 1. Thomas Gyldborg Reply

  Og man har lov til at prutte peso meget man lyster uden at det blive kommenteret

 2. Thomas Gyldborg Reply

  Og man har lov til at prutte så meget man lyster uden at det blive kommenteret

Write A Comment